Ha az ember betegség miatt fogy, miből bont jobban a szervezet, zsírból vagy izomból? Esetleg mindkettőből? Milyen arányban?
Soha nincs olyan, hogy csak egyvalamiből fogysz... még a legjobb, legprecízebb versenydiétánál is van valamennyi izomvesztés.
Ahhoz, hogy az izomvesztés minimális legyen, nagyon keményen meg kell dolgozni. Szóval, ha betegen fogysz, akkor ugyan zsírt is fogsz veszteni, de több izmot.
Azért is, mert a szervezetnek több energia az izmot fenntartani, mint a zsírt, így először attól szabadul meg, amihez amúgy is több energia kellene. Ezért van az is, hogy ha valaki sport nélkül fogy, nem lesz formás, mert a test szép formáit az izmok adják.
Ha csak egy gyors, 2-3 napos betegség, akkor először a glikogenraktárak merülnek le és minimális a valódi súlyvesztés. Aztán a fokozott étvagy miatt ezt úgyis visszapótolja az ember...
2 nap után, ha elfogy a ch, jöhet az izom és zsír, aminek az aranya sok mindentől függ. Pl hogy az illető semmit se eszik mert akkor ketózisba kerül vagy eszik annyit (50 g ch felett), hogy ne álljon rá zsíranyagcserére es akkor dominálni fog az izomzat, mint energiaforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!