15nap alatt, ha napokig koplalok aztán CSAK gyümölcs meg zöldségeket eszek, akkor mennyit fogyhatok?
A fehérjemegvonás miatt fogynál izomból a zsír ilyenkor elraktározódik.
Pont fordítva csináld!Egyél HÚST zöldségekkel,vagy kávéscsészényi rizzsel.
A koplalással megint az a baj,hogy lassítod az anyagcserét,amikor te gyorsítani szeretnéd.3 óránként egyél húst,tojást,vagy túrót.Gyümölcsből meg edzés előtt mehet alma.
Heti 2-3 kiló biztos leugrik,ha van rajtad fölösleg.
Fogyókúrához még nagyon jó,ha étkezés helyett iszol egy proteinturmixot.
Tudom, hogy ez egy olyan kérdés, ami egy konkrét számot várna válaszként, de muszáj kiírnom magamból!
Szerintem is butaságot csinálnál!!!! Pár nap böjt, illetve csak zöldség vagy gyümölcs oké, na de 15???
Legjobb esetben is csak az anyagcserédet fogod lelassítani, és így szokott bekövetkezni a jó kis jo-jo-effektus...
Lehet, 15 nap múlva akár 3-4-5 kg-mal kevesebbet mutat majd a mérleg, de ez nem a leadott zsír mennyisége lesz. Vizet fogsz veszíteni, és szerencsétlen szervezeted előbb fog az izmokhoz "nyúlni", azokat építi le, nem a zsírraktáraidat! Le merem fogadni, hogy 1 hónap múlva ugyanannyit fogsz nyomni, ha nem többet!!!
Fogyni attól nem fogsz, mert nem eszel... a fogyáshoz táplálékra van szükség. Ásványi anyagokra, vitaminokra, fehérjére, de még valamennyi zsírra is és szénhidrátra is! Csak tudni kell, hogy melyikre! (És sok sok mozgásra!)
A te diétádban semmilyen fehérje nem szerepel, tehát eleve lehetetlen úgy fogynod, hogy zsírt égetnél...
Azonkívül szerintem biztos, hogy gyakran égne a hasad a gyümölcssavtól, (nem tudom, nem próbáltam, hogy a zöldségekben lévő lúg ezt mennyire tudná ellensúlyozni...), az erjedésük miatt szerintem sokszor fel is fog puffadni a hasad.
Megéri direkte irritálni? Hátha egyszer majd gyomorfekélyed lesz?
Ahogy a többiek is mondták, rosszul leszel, összeeshetsz! Megfelelő szénhidrátok hiányában gyorsan leesik a vércukorszinted (a gyümölcsökben lévő gyümölcscukor hamar feldolgozásra kerül) Mivel nem eszel olyan szénhidrátot, aminek felszívódása hosszan tartana (pl. gabona), nem kapsz utánpótlást . Nem ér ennyit az egész, hogy íly módon megbolygatod a szervezetedben lévő cukorháztartást... Néhány ilyen és akár cukorbeteg is lehetsz!
De ha nagyon durván csinálod, akár agykárosodáshoz is vezethet ennyi idő alatt is.
Szerintem energia hiányában én majdnem biztos vagyok benne, hogy pár nap múlva fáradt is leszel és dekoncentrált, feledékeny stb...
Mérlegelj, mennyire fontos...???
Nyaralni mész? Vagy esküvőd lesz?
Szerintem 3-4 kg mások szemében a Terólad alkotott vélemyényük szempontjából nem hiszem, hogy nagy jelentőséggel bírna... 20-25 kg biztos látszólagos volna, de annyit nem fogsz 15 nap alatt! Szerintem sokan észre sem vennék a súlybeli változást... lehet inkább azt kérdik majd, mi a baj? Beteg vagy???
Szóval szerintem még ha erős is a szervezeted, nem éri meg kockáztatni. Főleg, hogy fogyni (már ha egyre gondolunk, hogy zsírégetés) fehérje nélkül nem fogsz.
Így én pont az ellentetjét ajánlanám... a fehérjediétát. Ami lényegében véve egy anyagcsere felpörgető diéta.
(Sok van a neten, de azonos alapokon fekszenek, keress rá a gugliban) pont 2 hetesek (szigorúan tilos tovább csinálni, mert különben átállítja a szervezeted egy csökkentett energiájú étkezésre, így utána híznál!!! És ezen okból kifolyólag fél éven belül a diétát tilos megismételni is!)
Én ezt próbáltam... ha 9-et nem is, de fogytam... :)
És nem volt gyomorégésem, nem fájt a fejem az "ürességtől", nem voltak vércukorproblémáim...
Szóval fogyni fogsz, és nem vizet, izmot veszítesz, hanem zsírt.
Elnézést, hogy hosszú voltam, nem tudtam rövidebben...
először is rosszul leszel, mert leesik a vércukrod, energiátlan leszel, és depressziós.
azután meg lelassul az anyagcseréd. amikor pedig elkezdesz enni, kamatostul visszajönni minden, mert a szervezeted elkezd raktározni.
egyáltalán nem értek egyet több, előző hozzászólással sem.
a szervezetnek a gyümölcsökre is szüksége van. mégis, mennyi rost van a fehérjetartalmú húsokban vagy a rizsben?
ha fiatalon elhízott vagy, akkor neked eredendően problémát van az eddigi táplálkozással, mozgással - vagyis nem fogyókúrára, hanem életmódváltásra van szükség. saját tapasztalatból és józan ésszel végiggondolva is tudom ma már, hogy fogyni nem koplalással, hanem épp ellenkezőleg: a gyakori (2,5-3 óránkénti) evéssel lehet.
ha naponta 5-6 alkalomra szétosztva eszel 1500 kcal-nyi táplálékot, és mellé mozogsz napi 30 percet, akkor 1-1,5 hónap múlva már szembetűnő lesz az eredmény.
a táplálékodnak kiegyensúlyozottnak kell lennie: legyen benne zöldség, gyümölcs, hús, gabonaféle és tejtermék is. Amit érdemes mellőznöd: finomított, agyonfeldolgozott élelmiszerek, a cukor, a sima finomlisztből készült termékek, a sima rizs. Ehelyett egyél durumtésztát, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, barnarizst.
nemrég megjelent egy dietetikus által írt könyv, 360 Ft. az a címe, hogy Kóstoló, fogyúkúra 1200 kalóriával / 1500 kalóriával (az egyik nőknek, a másik férfiaknak). Vedd meg, csináld végig.
az energiabevitel egyébként akkor jó, ha a fele szénhidrátokból, 20%-a fehérjéből és 30%-a zsírból származik. vagyis nem jó, ha csak gyümölcsöt vagy csak húst vagy csak sajtot eszik az ember... ha ezt teszed, előbb-utóbb úgyis megkívánja a szervezeted a tiltott kaját - és abból lesz a nagy zabálás.
a kiegyensúlyozott táplálkozás magában hordja, hogy nem éhezel, és nem is lép fel hiány semmi iránt.
igyál sok folyadékot (vizet), és mozogj sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!