Tényleg felesleges reggel torzani?
Figyelt kérdés
Anyukam szerint semmi ertelme reggel tornazni, mert akkor nem egetek el semmit, merthogy semmit nem ettem es felesleges. Meg hogy ha ma pl.: ettem egy tábla csokit es nem edzettem akkor felesleges holnap 2szer annyir edzenem mert azt ma kell "leadni" és ha nem edzek azonnal feljön rám2020. szept. 24. 22:55
11/14 anonim válasza:
Anyukád ismeretei nagyon hiányosak.
De a gyakorira se nagyon hagyatkozz:
pl. "Az izmoknak cukor kell"... na ez is így hiányos.
szóval nagyrészt ne innen tájékozódjatok.
12/14 anonim válasza:
Ahogy előttem is leírták, ez nem így működik. Mozogni meg sosem felesleges. Amúgy meg, hogy tudna “felmenni rád egy tábla csoki” ? Nem értem eleve a kalóriadeficit miatt fogysz. Ha többet viszel be mint amire szükséged van akkor annak függvényében, hogy mennyivel többet vittél be, illetve mennyi ideig vitted be, aszerint fog a súlyod gyarapodni. Azért ez sem egy szögre pontos meghatározás , 100%-ig nem tudhatod mennyit is fogyasztasz. Nagy vonalakban viszont tudod vezetni ami jó. Illetve a mozgással is tudsz ezekből az értékekből faragni. A fogyást nem napokban kell értelmezni. Ez egy hosszabb folyamat. Havonta vagy esetleg kéthetente bőven elég mérni. Ha kevesebb a súlyod egy hónappal később akkor jól csináltad. Nem kell 10 kilót elvárni 1-2 hónap alatt. Lassú folyamat. Egyik dokumentum filmben a pasas , a mekis ételektől hízott tizenegy-kettő kilót. 1 évig adta le. Nem volt így sem vészesen kövér, de látszódott rajta. Minél nagyobb egy emberen a túlsúly annál többet fogy az elején. Végül neki is belassul mikor már közel a normális alkat. Szóval nem , nem felesleges mozogni. Illetve nem, nem fogsz meghízni egy tábla csokitól. Még akkor sem ha egy nap alatt befalsz 4000kcalt csokiból. Ez egy folyamat.
13/14 anonim válasza:
"mert akkor nem egetek el semmit, merthogy semmit nem ettem es felesleges."
Akkor mégis honnan szedi a szervezet az energiát a mozgáshoz? Ha ilyenkor nem kell neki, akkor minek eszünk egyáltalán, miért nem így működünk mindig?
14/14 anonim válasza:
Pont reggel érdemes, mert olyankor a tartalékokat égeti el a szervezet, és nem azt, amit eszel napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!