Mi volt a legkeményebb diéta amit végigcsináltál? Illetve, van aki nagyon-nagyon szigorú étrendet követ? Mik a tapasztalatok?
A legkeményebb az 1000 kalóriás diéta volt , még régebben. 5 hónapig tudtam csinálni, aztán nem bírtam tovább és feladtam, alig 7 kg ment csak le.
Most már lassan 19 hónapja lowcarbozok. Szénhidrátszegény ( átlag 80-85g/ nap), magas fehérje és magas zsírtartalmú életmódra váltottam. Sokak szerint ez is szigorú a szénhidrátbevitel miatt, szerintem egyáltalán nem, elég energiát viszek be, és én jól érzem magam így. Fogyás a cél ami nagyon jól halad. ( -63 kg eddig). Én ennél az életmódnál maradok, most már végleg. Idővel a maradék felesleg is lemegy majd.:)
A legdurvább az volt, amikor 17 évesen ducin a fejembe vettem hogy lefogyok. Mit sem tudva elkezdtem koplalni, mivel mindenkitől csak ezt a módszert hallottam és ezt hirdették. Olyan szinten gyűlöltem már magam, hogy napi 200 kalórián is el lettem volna, ha az kell. Szóval 5 hónapig én 600-700 kalórián éltem, mellette napi 11 km-t tekertem a szabadban. Már délutánra minden bajom volt. Folyamatosan a kaján járt az eszem, kopogott a szemem az éhségtől, frusztrált voltam, levert, ingerlékeny és iszonyatosan gyenge. Sikerült lefogynom 12 kilót, 54 kiló lettem. Nem voltam elégedett az eredménnyel mert bár vékony lettem de skinny fat. Magas volt a testzsír százalékom, minimális lett az izom. Plötyi lettem:D Aztán elég sok minden közbejött és nem bírtam tovább koplalni. A koplalós diétám esztelen zabálásba torkollott majd később a hízás miatt bulímiába, de ez már egy másik történet.
Tanulság: A KOPLALÁS ROSSZ. Soha, de tényleg soha ne menj 1300-1400 kalória alá.
Jó pár éve egy ismerősöm leves diétával fogyott le 20 kilót, az elért súlyt 5-6 évig (gondolom továbbra is figyelt a kalóriákra) sikerült is tartania, de aztán "belefáradt" és most ducibb, mint mikor annó elkezdte.
Egy másik barátnőm pedig naturcsirkemell és mozarella diétat szokott tartani,amikor is az emített ételeken kívül semmi mást nem eszik és ebből is csak keveset.
Ezeknél szigorúbb étrendekkel még egy ismerősömnél sem találkoztam én magam pedig nem is sanyargatom magam. Bár 1300 kalóriákat szoktam enni egy nap, ami sokak számára sanyargatás, de ezt bármiből fedezem, amit épp megkívánok, szóval változatosan eszek, és mindig elégnek érzem. Nem szoktam este korgó gyomorral lefeküdni... Ritkán előfordul, hogy 1500-1600 kalóriát eszek egy nap, de csak akkor, ha pl vendégségbe megyünk, vagy ünnep nap van. De ekkor én már azt érzem, hogy degeszre ettem magam. Bár sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, amiknek elég alacsony a kalória tartamuk, szóval mennyiségileg nem eszek amúgy keveset.
https://www.youtube.com/watch?v=aGtwMA5_mUo
Versatile vicky egg dietje, kemény, de megéri, mert napi minusz 1 kg :D Idén nyáron volt, hogy vettem egy új nadrágot, és másfél hét múlva már leesett rólam és vehettem újat. Gyors eredmények, csak bírd ki, hogy kb főtt tojáson élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!