Milyen hosszú volt a leghosszabb stagnálásod, olyan periódus mikor nem csökkent a súlyod, pedig becsületesen tartottad a diétát?
Nekem 4 hónap... Talán most kezdett el a mérleg nyelve megint lefelé kúszni, pedig még van rajtam 15 kg felesleg.
Maradj kitartó! Nem szabad semmiképp visszatérned ez idő alatt a régi szokásokhoz, amik az elhízáshoz vezettek.
Nekem most 1,5-2 héten át stagnált, de azért mert sokszor teljesen eltértem a diétától. Rengeteg alkoholt ittam plusz zsíros cukros magas kcal tartalmú kajákat ettem.
Összeköltöztem a barátnőmmel, míg a folyamatos házavató buli barátokkal stb... miatt ugyan azon a súlyon maradtam.
Rendes diéta mellett nem tud stagnálni, mert a lényeg hogy mindennap méred magad és ha azt látod hogy 1 hét alatt még 0.5kg sem ment le, akkor valamit változtatsz.
Kevesebbet eszel, többet mozogsz.
Vagy ha már nincs sok súly hátra és a finish fele vagy akkor meg diéta szünetet tartasz 1 hétig, ami azt jelenti hogy a kcal szükségletednek megfelelően eszel, azaz nem fogsz hízni sem fogyni.
Majd neki indulsz megint.
Ezek a módszerek nagyon alacsony zsírszázalékig működnek. Ha jóval 10% alatt vagy akkor történhet hogy ezek önmagukban már nem igen működnek és egyedi dolgokkal kell próbálkozni.
Viszont ebben a kategóriában szerintem senki sem tart ott. Az már testépítés kategória.
Így kicsit értelmetlen a kérdés.
#4: ez nem teljesen igaz. Simán előfordulhat, hogy megfelelő kcal bevitele mellett is elkezd valaki stagnálni. Leggyakrabban hormonális okai vannak (nem betegség, szimpla átmeneti állapot, akár stresszhormon, akár bármi más miatt), mivel a zsírszövetekhez foggal körömmel ragaszkodik a szervezet, (főleg nők esetében,) ennek csökkenése pedig képes érdekes dolgokat kiváltani. Nem véletlenül létezik a szénhidrát ingáztatás, az még profik esetén is egy eszköz ennek az időszaknak a csökkentésére, gyorsítására. Persze csak ésszel. És nem is kell 10% testzsír alatt lenni ehhez, nőknél az már amúgy is konkrétan életveszélyes tartomány lenne.
Szóval de, a stagnálás diéta során természetes. Ettől függetlenül érdemes átnézni, hogy nincs-e hiba a rendszerben: kcal, makrók, mikrók, mozgás, folyadékbevitel rendben van-e. Ha igen, akkor lehet cselezgetni ezzel-azzal, ami vagy bejön, vagy nem, vagy türelmes lesz az ember, és kivárja a végét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!