Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Baj ha etkezes utan nem varok...

Baj ha etkezes utan nem varok 2-3 orat es ugy megyek edzeni?

Figyelt kérdés

Nincs idom etkezes utan es edzes elott megvarni sok esetben a 2-3 orat de nem is erzem szuksegesseget.

Ez gond?

Attol meg hatasos lesz az edzes ?

Csak akkor miert mondjak / irjak szinte mindenhol ,hogy 2-3 ora teljen el?

2020. szept. 17. 05:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Neked baj?

Komolyan kérdezem. Azért szokták javasolni, mert a legtöbb ember (én is) rosszul lesz, ha közvetlen kaja után edz. Hányinger, esetleg konkrétan hányás is.

Illetve a teljesítmény is romlik. Ilyenkor, kaja után emésztened kell, ezért a szervezeted több vért irányít a gyomor ereibe, ergo máshova kevesebb jut. Így a legtöbb ember nem tud olyan keményen teljesíteni egy (nagyobb) kaja után, mert a plusz vérre az izmaidnak is szüksége lenne, meg a gyomrodnak is.

Tehát vagy nem tudsz rendesen emészteni (hányinger, hányás), vagy nem tudsz úgy teljesíteni, mint általában.

Ha te ezt nem érzed, vagy nem zavar, semmi akadálya, hogy kaja után kezdj edzeni.

Esetleg az nem opció, hogy egy fehérjeturmixot, vagy szeletet, vagy valami apróságot egyél mondjuk fél ótával edzés előtt, és edzés után rendes kaja? Megnézed, hogy működik, és legfeljebb nem csinálod így többet, ha nem jó.

Illetve, attól is függ, milyen edzés... ha mondjuk 40-60 percet ellipszis trénerezel, azt csináld nyugodtan kaja után/nélkül, de ha lenyomsz egy félmaratont, vagy egy nagyon kemény crossfit edzést, és előtte jól bekajálsz, hát, annak rossz vége lehet...

Az nem opció,

2020. szept. 17. 06:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ha bírod. Én evés után 1 órával már simán tudok edzeni.
2020. szept. 17. 08:35
 3/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszotok!

De foleg az elsonek mert nagyon jol kifejtetted, tenyleg koszi!

Igazabol 50perc futasrol

van szo, ezt nem irtam bele, bocsanat

Egyebkent nekem nem gond , mert nem okoz hanyingert / hanyast, csak igen en ezt hallottam,hogy teljesitmenyben ront de en ezt felreertettem, nem tudtam,hogy így gondoljak, ahogy irtad. Logikus. Azt hittem, hogy kevesebbet fog igy erni, mert hogy az emesztessel fog foglalkozni leginkabb a testem. De max akkor annyi lehet, -ha lenne- hogy en nem tudnek a megszokottan edzeni.

2020. szept. 17. 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem, ugyanannyi kalóriát fogsz elégetni a futással, ha erre gondolsz, vagy legalábbis nem sokkal kevesebbet, annyival kevesebbet, amennyivel kevésbé intenzíven tudsz futni.

Amúgy, ha valakinek komoly edzettségi szintje van, én nem zárnám ki, hogy semmiben nem befolyásolja őt, hogy kaja után edz, vagy legalábbis egy bizonyos szintig nem.

Ha nemidőre futsz, és egyéni csúcsot akarsz épp beállítani, vagy nem versenyen vagy, és te nem érzed, hogy rosszul lennél, akkor pont tökmindegy szerintem. nem tudom, mennyit futsz 50 perc alatt, mennyire intenzív neked ez az edzés, de ha mondjuk közepes tempóban, és nem emelkedőn lefutsz 50 perc alatt olyan 7-9 km-t, akkor nem számít szerintem, ha te nem érzed magad kényelmetlenül. (első voltam)

2020. szept. 17. 09:09
 5/7 A kérdező kommentje:

kb 7-8 kmert futok pont:) nem tudom pontosan, jo a tempom , de csak azt nezem,hogy az 50perc legyen meg, de egyebkent tenyleg nem futok lassan, sot! Csak mivel elsősorban zsiregetes a cel , ezert annyira sprintelve sem.

Koszonom a valaszod!:)

2020. szept. 17. 09:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez alacsony-közepes intenzitású futás, tehát szerintem nem lesz semmi bajod attól, ha eszel előtte. Igazából akkor se lenne, ha nem ennél előtte semmit, vannak, akik azt mondják, hogy az annyival jobb, hogy akkor nem a glikogén raktárakból megy az energia, hanem nagyobb mértékben zsírból, de személyes véleményem szerint ez nem annyira számít, mert ha a glikogénból megy, az is vissza fog töltődni, és így amit akkor eszel, az sem zsírba megy... szóval végül is a szervezet energiaegyensúlyát tekintve mindegy. Az a lényeg, hogy az edzés, a kalóriamínusz meglegyen.

Szóval hajrá, jó edzést továbbra is.

2020. szept. 17. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mit edzel meg mit eszel...én ha éhes vagyok de edzeni készülök eszek pl. 1 fehérjeszeletet,15 perc mire elsétálok az edzőterembe,tehát mondhatni 20 perccel evés után már edzek.De pl. Eegy egész pizza után nem tudnék futni
2020. szept. 17. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!