Hogy tudnám megoldani, hogy hétvégén ne csússzak meg az evéssel?
Figyelt kérdés
Egész héten gond nélkül tudom tartani a mennyiségeket és az étrendet, viszont minden hétvégén elrontom. Itthon vagyok, össze vissza eszek mindent.2020. szept. 13. 17:40
1/6 anonim válasza:
Hét végén folyamatosan írd, hogy miböl mennyit ettél, minden evés után, így jobban tudod tartani a kontrollt.
Meg egyszerre csak keveset szedj a tányérodra, illetve csak úgy egyél ha rendesen leültél az asztalhoz.
Ne egyél össze-vissza, hanem figyelj oda, nemi önfegyelem szükséges.
3/6 anonim válasza:
Megtervezed, hogy mi lesz hétvégén a menü? Nekem az segít. Meg a tevékenység is számít. Ha takarítok, mozgok, kertészkedem vagy elmenős programom van, akkor nincs gond. Ha itthon olvasok, heverészem stb., akkor elég gyakran megéhezem.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen nálam is ez a baj. Ha elmegyek, akkor nincs gond. De általában az van, hogy reggel felkelek, elmegyek két órára a kutyával, utána otthon döglök. Mosok, takarítok meg ilyesmi, és hiába van megtervezve a menü, abból is túleszem magam, meg megy még mellé ez az. Ez csak hétvégi probléma. Hogy tudnám megállni?
2020. szept. 15. 15:25
5/6 anonim válasza:
Ki kéne alakítanod valami rutint a hétvégére, pl. fix időpontokban enni. Nekem az ilyen órára beosztott terv segít. Ha eszembe jut, hogy most igazán bemehetnék a konyhába egy nutellás kenyeret kenni magamnak, akkor arra gondolok, hogy oké, majd a következő evési időpontban. Általában addigra már úgysincs kedvem a nutellás kenyérhez. Ha meg mégis, akkor csak 1-et eszem, nem kanalazom ki az egész üveget (ha csak úgy betévedek a konyhába, akkor ez is megtörténik).
6/6 anonim válasza:
Ja és a rutint azért írom, mert ha van rutin, akkor már sikerült elhitetned magaddal, hogy meg tudod csinálni. Hogy tudod magad tartani ehhez, mert már tegnap és tegnapelőtt is tartottad. Akkor ma is menni fog. És nem fogod most délelőtt 9-kor megenni már az ebédet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!