Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A gyakorlás kardió, vagy...

A gyakorlás kardió, vagy aerob edzés?

Figyelt kérdés
2020. szept. 6. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Attól függ, mit gyakorolsz. Amúgy a kardió és az aerob ugyanazt jelenti.
2020. szept. 6. 20:03
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Milyen gyakorlás? A szorzótáblát is lehet gyakorolni.
2020. szept. 6. 20:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Gyaloglás...
2020. szept. 6. 20:20
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Aerob. Talán. De inkább még az sem. A "kardio" inkább az olyan intenzitású mozgás, aminél a test már nem képes zsírok oxidációjával fedezni az energiaszükségletet. Ugynevezett anaerob téma. Sokkal kimerítőbb, és nem tudsz vele annyi energiát elégetni. Pedig azt érzed h a beled kiszakad, de akkor sem!
2020. szept. 6. 20:31
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Ha az én tempómban és időtartamomban gyalogolsz, akkor igen. 8km per óra, 15 fokos emelkedőn egy óra. Garantált az állóképességi, erőnléti edzés és a fogyás is. Az andalgás más téma.
2020. szept. 7. 07:32
 6/9 anonim ***** válasza:
62%

A gyaloglás aerob. Mint ahogy minden olyan mozgás is, ami monoton, sokáig tudsz csinálni és nem emeli meg nagyon a pulzust. Ilyen még az úszás, ellipszis tréner, bicikli. Ezek zsírégető mozgások.

A kardió állóképességi edzés, jó hatással van a szívre, keringésre stb. Ezek a mozgások már jobban megemelik a pulzust és el is lehet fáradni tőlük: sprint, intervall edzés.

De átfedések is vannak köztük, úgyhogy ezt mindenkinek magának kell tudnia. Egy edzetlen embernek a kocogás kardió, de egy edzettnek csak aerob.

[link]

2020. szept. 7. 07:37
 7/9 anonim ***** válasza:
26%

4:

Nem, amit kardiónak neveznek, az nem anaerob tartományban végzett mozgás, az anaerob tartomány az aerob intenzív (=kardió) tartomány alatt van, és az aerob extenzív tartomány felett.

2020. szept. 7. 08:14
 8/9 anonim ***** válasza:
73%

7-es vagyok. Elírtam.

Szóval a kardió az nem anaerob mozgást jelenti. Kb. a max. pulzus 75%-áig aerob extenzív 85-90%-ig aerob intenzív (= kardió), 85-90% felett anaerob tartomány. Előbbinél nem keletkezik jelentős tejsav, a másodiknál igen de azt még lebontja közben a szervezety anaerob tartományban pedig halmozódik.

2020. szept. 7. 08:16
 9/9 anonim ***** válasza:
51%
Jó, oké. Én ennyire nem mentem bele az elméletbe, mert csak filozófiai jelentősége van. Az úszógumit viszont sikerült kockás hasra cserélni, és bitangszéles vállakat kialakítani. ;-)
2020. szept. 7. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!