Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hízok vissza sokkal...

Miért hízok vissza sokkal többet??

Figyelt kérdés

Nincs önuralmam, nem ismerem a mértékét. Tavaly jött rám egy "roham" és lefogytam 103-ról 9 kilóra. Mindenki dícsért, mondták, hogy milyen ügyes vagyok stb stb. Most viszont karantén alatt rengeteget zabáltam. Undorodtam is magamtól de visszafüggtem az édességre, este 9kor is zabálásra és 108 kiló vagyok. Tudom hogy 1 hét suli szóval mindenki újra meg fogja jegyezni, hogy mekkora zsírdisznó vagyok, de októberig szeretnék újra 95 lenni, és nem hízni vissza többet!! Kemény diétát szeretnék. A suliba mindig ott vett v itthon vitt szendvicset eszek, régen mindig vettem hozzá 1 tábla csokit is, nem akarok erre se visszaszokni. Vagy milyen módszerrel tudom gyorsan szűkíteni a gyomrom?? Hányok magától...

17/L

2020. aug. 27. 12:08
 1/8 A kérdező kommentje:
95* nem 9
2020. aug. 27. 12:08
 2/8 anonim válasza:
66%

Ez a "yoyo" effektus mintapéldája. Szerintem ez a mértéktelen diétázás több kárt csinál összességében mint hasznot. Viszont, miért engedted el magad a karantén alatt?

A tartós fogyás titka a mértékletesség, mozgás és helyes táplálkozás megválasztása, valamint nem utolsó sorban a türelem/idő! Ha most kemény diétába fogsz, akkor rövid távon típusfüggően lesz valami eredménye, de a vészüzemre kapcsolt szervezeted amint szénhidráthoz jut egyből raktározni fogja.

Tehát én azt javaslom, hogy a gyorsan dolgokat felejtsd el és ütemszerűen felépítetten egy kvázi életmódváltással a probléma megoldható és hosszútávon lesz eredménye nem csak a testi megjelenésben, hanem az egészséges önbizalom terén is.

Az hogy októberig sikerülne 95-re lemenni szerintem nem garantálható a lassabb módszerrel, de biztosabban és tartósan el lehet érni később.

Ja még valami: a sportot ne ész nélkül kezd csinálni, mert hamarabb feladhatod...

Egy megoldás azért lenne gyorsba is: magánba történő zsírleszívásos műtét, de drága és után bőrplasztika is kell.

2020. aug. 27. 12:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy pont a kemény diéta miatt. A kemény diéta hosszú távon nem tartható, már pedig neked hosszú távra kell tervezni. Nem diétát kell tartani, hanem életmódot váltani. Ekkora súlynál ilyen fiatalon már az is számít, ha a csokit nem veszed meg, a szendvicsben a zsemlét teljeskiőrlésűre cseréled a colaból a zerot veszed és sétálsz. Esténként indulj el sétálni. Keress valami jó zenét és gyorsabb tempóban sétálj egy órát. Hidd el az is számít már. A zsemléd cseréld le és ha nem elég egy kis műanyagban vigyél magaddal még gyümölcsöt, gyümölcssalátát, sokkal jobb, mintha csokit ennél. A lényeg, hogy most ne éhezz szépen először csak keress mindenre egészségesebb alternatívát és mikor már ez megy stabilan és megindul a mérleg (mert ilyen súlynál már ettől is meg fog), majd akkor látod, hogy mikor tudsz egy picit többet mozogni, pl otthon is tornázni a séta után, mikor már hozzászokott az egészségesebb ételekhez a szervezeted, mikor tudsz picit csökkenteni az étel mennyiségen. Pl reggel egyél nyugodtan rántottát sonkával, de kenyér helyett legyen a köret zöldség, aztán később ugyanez kevesebb tojással. Vagy ha teljeskiőrlésű szendvicsből megeszel reggel 2-t később legyen ebből egy vagy vacsorakor ne szedd tele a tányért csak egy kisebb adagot. Ha nem lesz elég és megéhezel egyél még de már csak zöldséget. Szóval ne arra hajts, hogy éhes maradj, mert ha sokszor leszel éhes egy idő után megint feladod, hanem hogy egyél amennyi jól esik, csak az egészséges legyen aztán szép lassan változtass a mennyiségeken, akkor a gyomrod alkalmazkodik és egyre kevesebb is elég lesz.
2020. aug. 27. 12:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért engedtem el magam mert apukám Svájcban a barátom meg Koreában ragadt és csak sírtam és ettem bár tudom ez nem kifogás
2020. aug. 27. 13:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek a korábbi hozzászólókkal, nekem nem drasztikus diétára van szükséged, hanem életmódváltásra. Hiába fogynál azzal gyorsan, nem tudnád tartani és könnyen visszajönne (akár még több is, mint most). Ha elsőre csak annyit csinálsz, hogy az üditők, gyümölcslevek stb. helyett vizet iszol és nem nassolsz, már attól is fogynál. Persze jó lenne, ha emellett arra is figyelnél, hogy egészségesebben egyél és mozogj, de nem kell éhezned. Gondolom reggeli után sem azért etted meg még azt a támla csokit, mert éhes lettél volna. Az ilyeneket kell elhagyni és fogyni fogsz.
2020. aug. 27. 13:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Fogadd meg a 3. válaszoló ötleteit. Szerintem nagyon jókat írt.

Pszichológushoz nem tudnál elmenni? Mert ha lelki oka van a túlevésnek, azzal jó lenne valamit csinálni. Ha nincs erre pénz, akkor keress a könyvtárban önfejlesztő könyveket. Vagy a neten, főleg ha tudsz angolul. Ez nagy meló lesz, de hosszú távra szól és az egész életedben sikeresebb lehetsz.

Ami a sportot illeti: én kipróbálnám a helyedben a pokémon go-t. Most már nem játszanak vele tömegek, de annakidején sokaktól hallottam, hogy a játék miatt mennyit sétáltak. Próbáld ki, hátha bejön. Csak úgy sétálgatni egy idő után unalmas lesz, jól fog jönni a plusz motiváció. Ha ez pont nem jön be, biztos vannak még hasonló játékok, keresgélj.

2020. aug. 27. 13:58
 7/8 anonim ***** válasza:
88%
A drasztikus diéták csak hízékonyabbá tesznek.
2020. aug. 27. 14:13
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

7-es:

A drasztikus diéták jók, csak az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ennyivel letudták.

Miközben a probléma ott van, hogy az illető már eleve szeretett enni, és a diéta után abba a tévhitbe ringatja magát, hogy most már minden ok és újra ehet hétágra.

Ezt lehet meggátolni, ha ügyelsz a kalória beviteledre (BMR -Basic Metabolic Rate- alá lősz 100-300 kcal-al), és mértékkel szétosztod több darabra a napi étrendedet. Ennek következménye, hogy összébb szűkül a gyomrod (2-4 hét procedúra), és kevesebb ételtől is teltség érzeted lesz.

Ezzel válaszoltam a kérdező kérdésére is.

Tapasztalatból 40 kg-ot adtam le ketogén diétával, étrend kiegészítőkkel (vitamin, só, magnézium, foszfor bevitelre ügyelve) 900-1100 kcal/nap, és leadás óta 2 éve tartom a súlyom.

2020. aug. 28. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!