Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lányok, nők! Diéta alatt hogy...

Lányok, nők! Diéta alatt hogy lehet túlélni a menstruáció előtti/közbeni időszakot?

Figyelt kérdés
1 hónapja diétázom le is ment 5kg (nagy súlyból) erre megjön. Egyszerűen nem tudom tartani a diétámat mert meglátok valamit és mint aki kikapcsol magamba tömöm aztán inkább nem eszek mert bűntudatom van :( Hogy csináljátok?
2020. aug. 4. 22:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
30%

A diéta, a fogyás is hathat a hormonháztartásra.

Önfegyelem kell ahhoz, hogy tartani tudd a diétádat.

2020. aug. 4. 22:54
 2/14 anonim válasza:
100%
Ha egyedül élsz könnyebb dolgod van. Csak nem veszel egészségtelen kajákat. Vagy talán csináld azt hogy megjutalmazod magad ha kibírod. Pl:Ha kibírod hogy még mensi alatt sem eszel egészségtelenül, akkor veszel magadmak egy új szempillaspirált, vagy egy új ruhát, vagy bármit. Szerintem ez a jutalmazgatás jó módszer
2020. aug. 4. 23:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Számomra sehogy, elszakad a cérna főleg idegi alapon. Olyankor próbálok nem öt csokit megenni, csak egyet. Nem létezik akkora önfegyelem, ami ezt a fajta idegfeszültséget leuralja.
2020. aug. 5. 07:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Sztem az 1-es pasi...

Akinek erős PMS-e van, annál esélytelen az önfegyelem, mert hormonálisan befolyásolt a dolog. Én konkrétan sírok, ha ilyenkor még a görcsök mellett nem ehetek meg egy szelet csokit, úgyhogy én mindig meg szoktam enni, halistennek csak az első 1-2 nap ennyire gáz. Próbálom elengedni és nem fekete-feheren látni a dolgot, hogy ez automatikusan elrontja a diétát, hanem amikor vége, akkor kicsit kompenzálok és kevesebb CH megy a PMS utáni pár napban. De amit a 2-es írt, az is egy jó módszer, ha ki tudod bírni.

2020. aug. 5. 07:47
 5/14 anonim ***** válasza:

Én se tudom megállni. Nekem nem függ össze a menstruációval, csak hetente 1-2x eldurran az agyam és a házban lévő összes édességet befalom (nem egyedül lakok). Ugyanez van, ha pl. finom kaját hoz az egyik családtagom. Hiába már ettem, mindet befalom. Olyan, mintha kikapcsolna az agyam és nem tudok leállni. Borzalmas. Nem sokat érek az olyan tanácsokkal, hogy önuralom meg mértékletesség, meg csoki helyett egyél répát. Már mindent kipróbáltam, hogy elkerüljem ezeket a falásrohamokat: technikákat, gyakorlatokat, étrendkiegészítőket, neegyélédességetháromhétig, tudatosan elkerülöm az ilyen helyzeteket, de ez csak néha használ. Van amikor sikerül ellenállni vagy keveset enni ilyenkor, de ez elég ritka.

Szóval én jelenleg csak várom, hogy elmúljanak/ritkuljanak ezek az alkalmak.

2020. aug. 5. 08:25
 6/14 anonim ***** válasza:

Sose vagyok kívánós menstruáció alatt.

Egyedül amikor migrénem van, mert enyhül ha sok szénhidrátot eszek. Úgyhogy ha nem hat a gyógyszer általában rendelek egy pizzát. Nem okoz bűntudatot. Nem fogok egy étkezéstől/nap zabálástól meghízni ha amúgy normális étrendet tartok.

2020. aug. 5. 10:10
 7/14 anonim ***** válasza:

Nekem erős PMS tüneteim vannak már peteéréstől kezdve és a mensiig napról napra egyre rosszabb.

Ami nekem bevált: olyan gyümölcsök amik laktatóak, sok bennük a rost de kevés kalória tartalmúak pl: szilva. Ez most nagy sláger nálam mert 6szem kb 200gramm és alig 100kcal csak. Viszont laktató nagon.

Vagy még amit szoktam ilyenkor ha kicsit zsírosabban étkezem akkor nem lesznek annyira éhség rohamaim.

2020. aug. 5. 12:32
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem pont ma jött meg és most amikor ezt írom is haldoklok. Nekem semmire sincs étvágyam, sőt amikor rá nézek a kajára hányingerem van.
2020. aug. 5. 13:00
 9/14 anonim ***** válasza:
(13:00 vagyok) Pedig nagyon éhes vagyok 😭
2020. aug. 5. 13:02
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor próbálkozom.

Utolsó, tudom milyen az, én úgy voltam terhesség alatt.

Nem egyedül élek ezért nehéz nagyon. Itthon vagyok a gyerekekkel és amúgy nincs gond kibírni (na jó előfordul hogy belekóstolok de ennyi, akkor sikerül megállni). Itt pedig, főleg mielőtt megjön elvesztem az eszem 🙄

2020. aug. 5. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!