Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez anorexia vagy bulimia?

Ez anorexia vagy bulimia?

Figyelt kérdés

Kiskorom ota nagyon elhizott voltam, eleinte sporttal probaltam fogyni, valamint csokkentettem a kaloriabevitelt. Eloszor 1500, majd 1200 es mostanra oda jutottam, hogy naponta 1x- max 2x szoktam enni, akkor is igyekszem egeszseges eteleket.(altalaban csirket zoldseggel vagy keves rizzsel) Szoval igy kb 400-600 kaloriat eszek naponta. Viszont ugy erzem, hogy ez is tul sok, ezert eves utan egybol kihanyom.

Neha eszem egy keves edesseget, vagy gyorskajat amit utana szinten kihanyok. Minden etkezes utan hatalmas buntudatom van ami csak hanyas, vagy ehsegerzet utan csillapodik.

Eddig 20kg-t fogytam, elhizott kategoriabol normalba kerultem, de oszinten nem latom a kulonbseget es gyulolom magam. Legalabb meg ennyit szeretnek fogyni, viszont sportolni mar nincs energiam, szerintem egy tesi orat se birnek ki. 16/l

2020. aug. 4. 00:09
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nem szeretnem, ha a szuleim tudnanak errol, mert nagyon rossz veluk a kapcsolatom es csak rontananak a helyzeten. A pszichologus viszont ertesitene oket a problemarol (gondolom).

Raadasul nincs meg onallo keresetem se, amibol fedezni tudnam a kezelest. Sajnos szerintem ez nem megoldhato, de koszonom szepen mindenkinek a valaszat!

2020. aug. 4. 11:33
 12/24 anonim ***** válasza:
Nem értesíti. Menj el egyhez! SZTK-ban ingyenes. Belehalhatsz, jó úton jársz már! Ez nem játék!
2020. aug. 4. 11:35
 13/24 anonim ***** válasza:
80%

Mindkettő. Az anorexia az evés visszatartása, az alacsony kalóriabevitel, a bulimia pedig a hánytatás.

Tapasztalatból mondom, hogy nem minden pszichológus válik be elsőre, keress tovább! A pszichológust pedig köti a titoktartási szerződés, nem mondhatja el a szüleidnek, amiről te beszélsz neki, úgyhogy emiatt ne aggódj!

2020. aug. 4. 14:22
 14/24 anonim ***** válasza:

#11: Talán pont az segítene, ha a szüleid is tudnának róla. Ha értelmes emberek, akkor ez lehet, hogy javítana a kapcsolatotokon, esetleg elmehetnétek együtt is egy pszichológushoz. Lehet, hogy észre sem veszik, mennyire mérgező rád nézve az otthoni hangulat, jobban odafigyelnének rád. Ez a gyógyulásod kulcsa is lehet.

Tudom, hogy az észérvek nem sokat segítenek evészavarok esetén, de azzal tisztában vagy, hogy a testednek tápanyagokra van szüksége, és 4-600 kcal-ból még annyit se tudsz bevinni, amennyi a tested alapműködéséhez szükséges? Ha még ezt is kihányod, akkor hamarosan kórházba fogsz kerülni.

2020. aug. 4. 15:19
 15/24 anonim ***** válasza:
anorexiánál mindenképpen, de ha lehet, bulimiánál is be szokták vonni a szülőket a terápiába. ha megoldható..ugyanis rendszerint családdinamikai oka van az evészavarnak. a kérdező is írta, hogy rossz velük a kapcsolata
2020. aug. 4. 15:48
 16/24 anonim ***** válasza:

"anorexiánál mindenképpen, de ha lehet, bulimiánál is be szokták vonni a szülőket a terápiába. ha megoldható..ugyanis rendszerint családdinamikai oka van az evészavarnak. a kérdező is írta, hogy rossz velük a kapcsolata"

Nyilván. De szerinted ha ezt itt kifejted, akkor elmegy segítséget kérni? Észlények.

2020. aug. 4. 16:38
 17/24 A kérdező kommentje:

Valoban, a szuleimmel sosem volt jo kapcsolatom. Nem lehet veluk beszelgetni nagyon semmirol, nemhogy egy ilyen temarol. Lerendeznek annyival, hogy "egyel", minek ide orvosi segitseg...

Inkabb alkoholra menjen el a penz.

2020. aug. 4. 16:39
 18/24 anonim ***** válasza:
akkor megvan a probléma gyökere...alkoholisták, ugye?
2020. aug. 4. 16:43
 19/24 A kérdező kommentje:

Igen, apam alkoholista es huzza magaval anyamat is.

Mindenki tulsulyos a csaladbol, persze azert,mert allandoan zabalnak. Ugyanakkor reszegen elegge serto megjegyzeseket tettek regebben a sulyomra, mikozben ok is tulsulyosak. Sosem voltam megelegedve magammal, ok erre csak rasegitettek. Valoszinuleg ez lehet a problema.

2020. aug. 4. 16:54
 20/24 anonim ***** válasza:
jó úton járok, ha azt mondom: "hánysz erre az egész családra.?"
2020. aug. 4. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!