Igaz, hogy 13-14 éves korban nagyon sokat híznak a gyerekek?
Inkább nőnek, a lányok alakja nőiesebb lesz (pl. szélesebb csípő), ennek megfelelően súlyban is gyarapodnak. Tinédzserkorban jobb lesz az étvágyuk és többet is esznek, mivel a megfelelő fejlődéshez több tápanyagra van szükség. Ebben a korban (is) nagyon fontos a rendszeres mozgás, sport, hogy az izomzat is követni tudja a növekedést.
Nálunk a gimis osztályban csak egy ducibb lány volt (ő se volt igazán kövér), a fiúk közül senki se volt elhízva, inkább vékonyak voltak, pedig tudtak ám enni rendesen :) Az általános iskolai osztályomban is kb. ez volt a helyzet 7-8. osztályban. Ez kb. 30 éve volt, akkor még nem fogyókúrázott senki ilyen fiatalon, páran sportoltak komolyabban.
Abban az életkorban én pont hogy fogytam, mivel aktívan sportoltam, és még kicsit magasodtam is. Inkább 4-10 között híztam, 10-14 között fogytam, 14-18 között híztam, majd 18-20 között sokat fogytam, 24-30 között enyhén híztam, 30-33 között pedig sokat fogytam, annyi kilóra, amennyi 12 évesen voltam utoljára.
Ez mindenkinél egyedi.
Attól függ, ha csak zabálnak és nem mozognak, akkor igen, híznak.
Én 11 éves koromban abba hagytam az úszást egy betegség miatt, 6 évig jártam úszni, aztán hirtelen meghíztam 12 éves koromban, 159 centihez voltam 55 kg. 15 évesen a felszedett 5 kg-t leadtam.
Ennek már lassan 15 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!