Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van annyi túlsúlyos futó?

Miért van annyi túlsúlyos futó?

Figyelt kérdés

Most elsősorban azokra gondolok, akiket évek óta látok futni errefelé a bicikliúton.

Nekem furcsa, hogy valaki ennyi mozgás mellett is 10-20 kg felesleggel rendelkezik, és bevallom, elég mókás is annak tükrében, hogy mondjuk a testvérem minimális edzés és megfelelő étrend mellett izmos.

Akkor ezek a futóknak, gondolom, vmi nagy gáz lehet az étrendjükkel, vagy túl sokat esznek.

2020. júl. 7. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Megvàlaszoltad a sajàt kérdésed. Aki rendszeresen mozog de túlsúlyos, az vagy fogyàsban van ( fogyni szeretne de még nem ért célba)

vagy azért nem fogy a rendszeres mozgàs ellenére, mert rosszak az étkezési szokàsai.

Pàrom fizikai munkàt végez, egész nap jön megy, sokat mozog, mégis felszedett 36 kilót pàr év alatt. A sok finomított szénhidràt meg ipari cukor miatt. Ezen dolgozik màr egy ideje hogy lemenjen. -6 kilónàl jàr mióta kevesebb cukrosat és kevesebb szénhidràtot eszik.

Én is mozgok rendszeresen, de étrendvàltàs nélkül a büdös életben nem fogytam volna.

2020. júl. 7. 17:33
 2/9 A kérdező kommentje:

igen, csak nemrég megint kioktattak, hogy a mozgás sokkal fontosabb, mint az étrend.

de én pont az ellenkezőjét tapasztalatom: azt látom, hogy akinek normális az étrendje, az nagyon kevés mozgással, edzéssel is normálisan néz ki.

2020. júl. 7. 17:46
 3/9 anonim válasza:
100%
70% étrend, 30% sport.
2020. júl. 7. 18:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azért futnék, hogy lefogyjak.

Ha vékony lennék, na akkor futna a rosseb.

2020. júl. 7. 19:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki kioktatott, az nem ért hozzá, ha egy hivatásos testépítőt kérdezel, ő is megmondja, hogy az étkezés a lényeg. A futás meg főként a kondícióban segít, nem feltétlenül a fogyás a célja azoknak, akit látsz.
2020. júl. 7. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Aki kioktatott😂 bírom mikor a hülye okoskodik. 70-30 de inkàbb 80-20 az étkezés- mozgàs aràny, a fontossàga tekintetében.

Persze léteznek olyan emberek is akik össze vissza esznek minden szart, semmi pluszt nem mozognak ülőmunka mellett mégis vékonyak. Ilyen is van. De a többség nem ilyen szerencsés sajnos, azért van annyi ember aki kisebb nagyobb súlyfelesleggel küzd. Én vàllalom, hogy nem volt könnyű elfogadni, hogy nekem meg kell dolgozni azért hogy majd normàlisan nézzek ki, és igen, szar érzés, hogy nagyon hízékony vagyok és àllandóan ott kell lenni fejben, de végülis sikerült😊 csak kellett egy kis idő.

2020. júl. 7. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
Ha az ítélkezés sport lenne, érmet kapnál! Gratula!
2020. júl. 9. 10:01
 8/9 anonim ***** válasza:
58%

Azért van még itt egy csomó dolog, amit nem vettél figyelembe. Például bizonyos anyagcserebetegségekkel sokkal lassabb a fogyás, hiába jól van összeállítva az étrend. Vagy ha kevesebb pénzből kell kihozni, úgy is lehet fogyni, de nyilván valamivel lassabb. Egyénfüggő is, ahogy vannak olyanok, akik cukrot esznek csokival, de vékonyak, vannak olyanok is, akiknek jóval kisebb kalóriabevitel mellett lehetséges csak a fogyás. Netán depressziós az illető, és folyton elbukik a diétájában. Végül pedig az is lehet, hogy az illető nem is akar fogyni, csak szeret futni, még ha ez nem is gyakori. Vagy a fogyást nem akarja bevállalni, de mondjuk a futást nem érzi olyan nagy tehernek, és ezzel is csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Szóval millió oka lehet.

2020. júl. 9. 15:09
 9/9 Krisz85 ***** válasza:
100%

jól mondják, de a többsét két ok miatt nem fogy, ami igazából három:

fut, de rosszul túl nagy intenzitással, aminek 2 következménye van: -

1. nem tud rendszeresen heti 4 x futni így, mert túledzi magát, aztán heti 1x jut le futni,

2. belesérül az intenzitás miatt

túl nagy intenzitás miatt a nem a megfelelő tempóban - a többség aki nem monitorozza a teljesítményt watt pulzus alapon edz, az sokkal nagyobb intenzitással edz mint amivel kellene, hörög, liheg vörös a feje, amivel pont az ellenkező hatást éri el (lást youtube, - mindenfutás egyeteme - Lőrincz Olivér interjú), ez tényleg így van

nem megfelelő öltözet,

most a kánikulás időszakban is látok embereket beöltözve mintha legalább november lenne úgy futnak, vörös fej, hőguta köelében, a zsírvesztés és a zsírmobilizáció , amikor a test visszabonja a testzsít ketontestekké hogy energiát nyerjen a mozgáshoz - kvázi zsírégetés - ilyenkor kb 0, mert a test küzd az egyensúlyi helyzet miatt, tehát a bemelegítés és a túlhevülés nem ugyanaz! , futás közben a a hőérzet egyéni de általánosságban 10-25 fokkal érkezheted magadat melegebben mint a külső hőmérséklet, lásd októberi maraton BP-en, 15 fok eső és minenki trikóban érövidnadrágban fut 42 kmeket, nem véletlenül.

és amit a többiek írtak, ha még jól is futsz rendszeresen is és mellé meki, pizza stb megy, kb egyhelyben topogsz, délben egyél sok szénhidrátot, akkor dolgozza fel a legjobban a szervezet és este és reggel könnyűeket egyél, tojást, tejtermékek (nem cukros joghurt! ), és baromi sok zöldség, és igyál 20 testsúlykg / liter vízet naponta legalább, én ilyen időszakban 6 liter alatt nem állok meg per nap, jah és a vitamin és ásványi anyag pótlás sem elhanyagolható ám.

magyarán:

ne fuss túl intenzíven, de rendszeresen

egyél megfelelően,

igyál és pihenj is eleget

a többit a biológia elvégzi, :-)

2020. júl. 11. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!