Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexia után több hónap...

Anorexia után több hónap elteltével 1-2 napig menstruálok?⬇️

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 éve történt, hogy elkezdtem fogyókúrázni, de úgy, hogy alig ettem valamit, a menstruációm is elmaradt több mint fél évig.Most jött meg májusban újra, de csak 1-2 napig menstruàlok.Ez miért van? Érdemes elmennem nőgyógyászhoz?

Köszönöm mindenkinek előre is a válaszát, ha valaki nőgyógyász és válaszolna, annak is nagyon örülnék!

2020. jún. 26. 08:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Első körben érdemes volna elmenned a háziorvoshoz, és csináltatni vérképet vassal, ha ez rendben van, akkor kell a nőgyógyász.
2020. jún. 26. 09:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen egy teljes vérképet csináltass! Abból kiderül, mennyire állt már rendbe a szervezeted.
2020. jún. 26. 10:05
 3/10 anonim válasza:
100%
Sikerült visszahiznod a leadott kilokat és ugy jött vissza a vérzés?
2020. jún. 26. 12:11
 4/10 A kérdező kommentje:

12:11

Igen, úgy. Elértem a 62 kilót, (erről indultam) utána 4 hónapot kellett várnom rá.

2020. jún. 26. 14:18
 5/10 anonim válasza:
Mennyit fogytal?
2020. jún. 26. 15:12
 6/10 A kérdező kommentje:

15:12

12 kilót.

2020. jún. 26. 15:55
 7/10 anonim ***** válasza:
92%

Mensi alatt egyél többs szénhidrátot.

Kezdetnek az 1-2nap is jó de érdemes lenne multivitamjnt szedned külön vasat + folsavat meg c vitamint is. Emellé még ásványi anyag kiegészítést is mivel tuti biztos, hogy tápanyagszegény vagy.

2020. jún. 26. 17:13
 8/10 anonim válasza:

En 52 rop foggytam 47re.

Nekem is eltűnt a mensi...most felhiztam 54 re meg mindig semmi (tobb mibt 1 eve)

Lehet meg nem regenarolodott a testem?

2020. jún. 26. 17:40
 9/10 A kérdező kommentje:

17:40

Azt elfelejtettem írni, hogy mindennap bevettem 1db barátcserje tablettát, lehet hogy az is közrejátszott ebben az egészben, bár azt hallottam, hogy csak mégjobban összezavarja a rendszert. Jönni fog, ne aggódj! Azzal is próbálkozhatsz, hogy egy picit többet eszel, nőgyógyászhoz mész, ő majd pótolni fogja ezt a hiányzó hormonodat!

2020. jún. 27. 06:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Le írom milyen egészségügyi problémák váltanak ki menstruációban változást: Rendellenes nőgyógyászati vérzések okai

Központi idegrendszer zavarai:

Organikus agybetegségek (daganatok, fertőző betegségek, mérgezések…)

Hipotalamus zavarai: GnRH elégtelenség…

Hipotalamus diszfunkciói: elégtelen táplálkozás, túlzott fizikai aktivitás, stresszes helyzetek, PCOD, gyógyszer vagy kábítószer hatása…

Agyalapi mirigy zavarai

Pszichogén okok:

Akut érzelmi zavarok

Anorexia nervosa (kóros soványság)

Krónikus betegségek

A vitex vagy barátcserje az árvacslánfélék családjába tartozó növényfaj, melynek kivonatait gyakran használják a női hormonzavarok és egyensúlyhiányok kezelésére. A barátcserje ezenfelül kiválóan alkalmas a premenstruációs szindróma néhány kényelmetlen és néha bénító tünetének az enyhítésére is, illetve a menopauza gyógyításában is fontos szerepe van. Európában a barátcserje vegyületeket az orvosok is gyakran írják fel az olyan tünetek kezelésére, mint az ingerlékenység, a hőhullámok, a szabálytalan időszakokban jelentkező fejfájás stb. Michael Castleman szerint ez egy igen hatékony gyógynövény, azonban ennek ellenére nagyon fontos, hogy mindig megkérdezzük az orvosunkat, mielőtt a barátcserjét rendszeresen és gyógyszerként kezdenénk el szedni.

2020. jún. 27. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!