Lehetséges egy nap alatt 3500 kalóriadeficitet teremteni?
Ami fél kiló fogyásnak felel meg. Elméleti szinten
kérdezem.
Figyelt kérdés
A kérdésem elméleti: Tegyük fel, hogy körübelül 1600 kalória az alapigénye az adott személynek.
7000 kalória mínusz kell, egy kiló fogyáshoz, vagyis 3500 kalória deficit, kábé fél kilót jelent.
Hogyha egy nap 1900 kalóriát elégetünk (mondjuk egész napos túrázással,kirándulással lehetséges), és 600 kalóriát eszünk csak, akkor elvileg kijön az, hogy akár 3500 kalóriás deficit is lehet! Lehetséges ez egyáltalán?
Nem azért kérdezem, mert ki szeretném próbálni, hanem csak mert érdekesnek találom, de nem tudom pontosak e a számításaim.
2020. máj. 20. 14:02
1/6 anonim válasza:
A gyakorlatban kivitelezhetetlen. A több kalóriaégetés miatt többet is kell bevinned, mert különben nem bírnád a nagyobb fizikai terhelést. Persze nem kell ugyanannyit bevinned, mint amennyit égetsz, ezért is lehet sportolással könnyebben elérni deficitet és fogyni.
2020. máj. 20. 15:38
2/6 anonim válasza:
Egyetlen napig simán meg lehet csinálni (bár inkább úgy, hogy eszel 2000 kcalt és elhasználsz hegymászással mondjuk 3600-at). Velem ilyesmi simán előfordul, mert intenzív sportolás közben nem nagyon tudok enni, szóval a több mozgás éppenhogy kevesebb evést is jelent nálam. De folyamatosan ezt csinálni és így fogyni persze nem lehet, mert a következő napokon bitang éhes és fáradt leszel.
2020. máj. 20. 16:32
3/6 anonim válasza:
Elméleti szinten meg is válaszoltad magadnak. Önmegválaszolós kérdés. :D
2020. máj. 20. 16:58
4/6 anonim válasza:
Hogyne lehetne 3500-as deficit? Ne egyél aznap semmit és fuss le egy maratont (persze megfelelő edzettséget igényel, de hát elméleti a kérdés). Garantáltan nem lesz semmi bajod tőle és legalább 5000 kalóriás deficitbe kerülsz aznap, de ez annyit jelent hogy lemegy rólad 1kg víz.
2020. máj. 20. 19:58
5/6 anonim válasza:
Nekem volt nap, hogy sikerült. Persze előtte-utána rendesen ettem kb. 0 kaja, vagy csak kaloróriamentes üdítő, tehát max 50 kcalt vittem be. 1500 alapanyagcsere+ reggel 1 óra úszás+ 45 perc tesióra+ kb 1 óra séta+ 30 perc futás+ 1 óra 15 perc úszás este. Ez így kb 3500 kcal égetés. De másnap meg utána is a napokban olyan rohadt éhes voltam, hogy visszabáltam duplán :D. Szóval lehetséges, de én másnapra ha folytatom ájulást jósolok maganak és persze a szervezet nem enged el ilyen gyorsan ilyen nagy súlyt, szóval garantált evési kényszer várható utána, amit csak nagyon nagy akaraterővel lehet megfékezni.
2020. máj. 21. 18:01
6/6 anonim válasza:
Voltam anorexias. Siman lehetseges. Pont azt csinaltam, amit irtal, kirandulasok, bicikliturak, valahogy mindig "pont nem voltam ehes" mikor a tarsasagom megallt enni, es a vizveszteseg miatt tobb is lejott, mint fel kg. Nyilvan az masnap, mikor ittam (mikor mar fel birtam kelni :D ) vissza is jott, de egy fel-haromnegyed kg-t tartosan elvesztettem egy-egy ilyen utan.
Hosszutavon total tonkrement a szervezetem tole, nagyon sokaig tartott helyreallni fizikailag, majdnem annyi ideig, mint lelkileg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!