Ez hogy működik?
Figyelt kérdés
Ha az alap anyagcserém 1450, tehát ennyi kellene ahhoz, hogyha egésznap csak feküdnék. Viszont, kétezer 2000 kell ahhoz, hogy az általános dolgokat elvégezzem.
Van egy lépés számlálóm, ami mutatja, hogy mennyi kalóriát égettem. Ha mondjuk 100 kalóriát égettem el mondjuk azzal, hogy elmentem a boltba meg haza, akkor azt a kétezerből kell levonni, vagy az még beletartozik az átlagos aktivitású dolgok közé, ami miatt kell a 2000 kalória?
Nem tudom, hogy mennyire érthető, próbáltam rendesen megfogalmazni.
2020. máj. 4. 06:30
1/3 anonim válasza:
Igen, az beletartozik a kétezerbe. Pont az ilyen aktivitások miatt adtad meg az átlagos aktivitású életmódot az ülő életmód helyett, hogy ne kelljen minden egyes megmozdulásodat számolgatni. Ha ülő életmódot adsz meg, akkor kell hozzászámolni külön minden mozgást.
2/3 anonim válasza:
Csak megerősíteni tudom az első válaszolót. Annyit tennék hozzá, hogy teljesen felesleges minden mozzanatnak kiszámolni a kalória fogyasztását. Leginkább mert nem is lehet. Hatékonyabb, ha belósz egy kb értéket napi fogyasztásra, és annak függvényében, hogy mit tapasztalsz, változtatsz, ha szükséges.
3/3 anonim válasza:
1450-ről indulsz. Ha elmész a boltba, akkor felmész 1550-re. egész nap teszel-veszel így eléred a 2000-et. De ez csak becslés. Aki aktívabb, 2000 fölé is mehet, akinek a tevékenysége lényegében kimerül abban, hogy elmegy a boltba, lehet, hogy csak 1700-at használ el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!