Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mikor fog elmúlni ez az...

Amanda879 kérdése:

Mikor fog elmúlni ez az állapot, hogy raktároz a testem?

Figyelt kérdés

1évig folytattam egy eléggé szigorú versenydiétát mivel fitness versenyre készültem a kialakult helyzet miatt a versenyek elmaradnak én meg belefáradtam az eddigi korlátozott étkezésembe. Elkezdtem becsempészni az ételeim köze néhány csaló kaját illetve több magasabb szénhidráttartalmú ételt eszem.

A testem elkezdett raktározni úgy érzem pedig nem eszem többet ezekből a csaló ételekből mint a körülöttem lévő emberek,rajtam még is meglátszik eléggé.

2020. ápr. 27. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Istenem mennyit lehet röhögni az ilyeneken, hogy "csaló kaja" meg a "testem elkezdett raktározni".

Csaló kaja = becsukod a szemed miközben eszed a csokit

A testem elkezdett raktározni = csodálkozok hogy hízok

Nem a "tested kezdett el raktározni" hanem többet zabálsz mint amennyit elégetsz ezért hízol. Igen, ez a táplálkozási szokásaid miatt van nem pedig azért mert a nap épp a hold házában van, vagy mert átment előtted a múlt héten egy fekete macska vagy mert a tested kezdett másképpen viselkedni.

Ne egyél ennyit aztán fogyni fogsz, ilyen egyszerű.

2020. ápr. 27. 10:50
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Nem értem a problémád. Ha nincs szükség további fogyásra, akkor súlytartó étrendet kell folytatnod. Hogy ez pontosan hogy néz ki, neked kell tudnod, te ismered a szervezeted.
2020. ápr. 27. 11:19
 3/9 SZücsöm ***** válasza:
78%
Úgy készültél fitness versenyre hogy ilyen alapokkal se vagy tisztában hogy felteszel 1 ilyen bugyuta kérdést? Váó akkor biztos nagyon szépnek kell lenned vagy nagyon magabiztosnak mert a tudásnak ezt a fokú hiányát valamivel kompenzálnod kellett.
2020. ápr. 27. 13:39
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

A szokatlan többletet, amit 'csaló kajáddal' viszel be, nem kiüríti a szervezet, hanem elraktározza. Ennek az élethez így is kell lennie.

Ha fitness verseny-diétáztál, tudnod kell/kéne, miért kellet ezt-azt megvonni magadtól.

2020. ápr. 27. 14:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

1 év szigorú versenydiéta? Ennyit nem lehet bírni, meg koksszal sem. Én ismerek sok versenyző csajt, a termekből, de a " bekészülés" nem 1 év, hanem pár hónap, a legszigorúbb diéta pedig csak pár hét!

Valami nem okés abban amit csináltál.

2020. ápr. 27. 16:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazából az a gondom hogy mielőtt elkezdtem a diétát étkeztem egy bizonyos séma szerint majd a diéta alatt fogytam picit és mikor visszaálltam most a régi étkezésemhez híztam és nagyobb vagyok sokkal mint a diéta alatt pedig ugyanazok a makrók mint a diéta előtt és ezt nem értem. A körülöttem lévő dietetikusok meg az edzőm is mondta, hogy raktározni fog a testem, de kiváncsi lennék, hogy meddig kb? Valaki olyan véleményére lennék kiváncsi akinek van tapasztalata ezzel bármilyen formában.
2020. ápr. 28. 22:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Valaki esetleg valami tippet tudna adni?
2020. máj. 2. 15:54
 8/9 SZücsöm ***** válasza:
100%

Akkor "dobd ki a kukába" a körülötted lévő dietetikusokat az edződet meg rúgd ki ha pénzt fizettél eddig neki mert úgy tűnik megmaradtak a 90-es évek tévhiteiben.

Mivel fogytál ezért kevesebb lett a "fenntartási kalória számod". Ha elkezdesz ugyanúgy enni mint a diétád előtt akkor visszafogsz hízni a kezdőpontra ezt józan paraszti ésszel is meg kéne érteni.

Ha tovább híztál úgy hogy 100% hogy ugyan annyit eszel akkor meg valamit elb*sztál a fogyásod során. Valószínűleg ment le rendesen izomból is és ezért kevesebb kalóriát használ már fel a szervezted az "izom fenntartására" hisz már kevesebb izomtömeged van azaz "csökkent az anyagcseréd".

De ez a része már csak találgatás hisz se az adataidat nem tudjuk se az étrendedet se az edzésprogramodat.

2020. máj. 2. 17:22
 9/9 anonim válasza:
56%
Mi volt az oka?
2022. jan. 16. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!