Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Így lehetek 50 kg?

Így lehetek 50 kg?

Figyelt kérdés

164 cm vagyok és 60 kg 17 éves.

3 napja kezdtem bele ebbe a diétába:

Naponta 900 kcal eszek,tudom hogy kicsit kevés,ezért csak egészséges ételekből állítom össze és mindennap futok 1 órát plusz mellette még 1 óra vmilyen torna.

Így lehetek e 50 kg és ha igen,kb.mennyi idő alatt menne le az a 10 kg?

2020. ápr. 23. 20:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1. 900 kalória nagyon kevés amit így leadsz annak a duplája fog visszajönni ha újra normálisan kezdesz el enni.

2. Értem én hogy három napja ezt csinálod de a napi 1 óra futás 1 óra tornát hosszú távon nem hiszem hogy bírni fogod.

2020. ápr. 23. 23:21
 2/2 anonim válasza:
100%

Szia!

A saját példámból kiindulva írok neked. Amikor gimnazista voltam, sokáig küzdöttem a felesleges kilóimmal, ugyanis 65 kiló körül mozogtam 168 centivel, de az osztálytársaim nagyja szertornázott vagy röplabdázott (36 fős osztályban voltam, 28 lánnyal) és annak ellenére, hogy a szüleim mondták, hogy csinos vagyok, elkezdtem fogyni és egészen 57-58 kilóig lementem, ami nem tűnik brutálisan kevésnek, viszont nagyon rövid időn belül történt a fogyás, ebben közrejátszott az is, hogy fiatalabb volt a szervezetem, gyors anyagcserével. Sajnos ennek több negatív hatása lett, mint pozitív. Maga a fogyás nem elítélendő, viszont a módszerrel vigyázni kell, én is hasonlóan 900 kalória körül vittem be ételt, úgymond kiegyensúlyozott étrendem volt sok zöldséggel és gyümölccsel, de a túlzottan kevés szénhidrát és kalória bevitel miatt vérszegény lettem és többszöri alkalommal elájultam vagy elszédültem. Miután kiderült a probléma, az orvosom azt ajánlotta, hogy vigyem fel a kalóriák számát és sportoljak mellé, különben "liftezni" fogok. Ez azt jelenti, hogy ha nincsen kialakítva maga az egészséges életmód, hanem csak megvágjuk a kalóriákat, akkor egy bizonyos idő után a szervezet sokkal több plusz súlyt fog visszapakolni a testre.

Ennek kiküszöbölésére azt ajánlom, hogy próbálj meg egy 12 hetes kúrát, ugyanis ennyi idő alatt a szervezet kepes átállni új szokásokra. Ha a kamaszpanasz oldalán rákeresel a 12 hetes fogyókúrára, akkor pár elég hasznos cikket fogsz találni. A kalóriákkal pedig óvatosan, inkább vigyél be többet, esetleg 1500 kalóriát, és akkor nem fogod üresnek és gyengének érezni magad, plusz fejlődésben lévő szervezetnek szüksége van tápanyagra, ami másabb, mint a táplálek (a tápanyagban hasznos es a szervezetnek szükséges anyagok vannak, mint például vitaminok, ásványi anyagok, fehérje, stb.). Egyébként próbálj hasznosan mozogni, 20 perc mozgás a minimum, ami ahhoz szükséges, hogy zsírt égethess, ezen felül pedig fontos, hogy izmokat is építs, amit csak kardió edzéssel nem lehet 100%-osan kivitelezni.

Remélem sikeres lesz a fogyókúrád!

2020. ápr. 23. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!