Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Olcsó zöldségek?

Olcsó zöldségek?

Figyelt kérdés
Sajnos a koronavírusos helyzet miatt eléggé meg kell húzni a nadrágszíjat.. Pedig a diétámmal már egész jól haladtam. Milyen olyan zöldségfélék lennének amik olcsók? Múltkor a férjemmel néztük a blokkon hogy egy fej karfiol 1000ft volt!! Nagyon szeretem a zöldségeket, a diétámban is épp ezért sokat fogyasztok belőlük. Melyik zöldségfélék lennének olcsón beszerezhetőek és hol vegyem őket, piac/zöldséges vagy multi?

#diéta #zöldség #pénz olcsó
2020. ápr. 23. 15:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%
Sajnos mindennek megy fel az ára. Mindig olyan zöldséget, gyümölcsöt vegyél, aminek épp szezonja van, olyankor a legolcsóbbak.
2020. ápr. 23. 15:20
 2/11 anonim ***** válasza:
98%

Vegyél idényzöldségeket - a karfiol a nyár végén terem, addig külföldröl behozott vagy üvegházi van csak, aki érthetö módon jóval drágább, aminek meg szeznja van, az töredékébe kerül.

A másik opció a fagyasztott, az nem drága és legalább annyira friss, vagy inkább jóval frissebb, mint a boltiak.

2020. ápr. 23. 15:27
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

Fagyasztottal vegyél. Sparban a zöldbab, karfiol, brokkoli fagyasztva 500 ft/kg. Ez 4 étkezés...

Frissek közül és sárgarépát meg káposztát veszek, lereszelem, összekeverem, kis só, citromlé, olivaolaj, és 500 ft-ból 3-4 napig van salátám.

Múltkor vettem zellert meg céklát, 300 ft/kg volt mindkettő, felvágtam gerezdekre, sóztam, fűszereztem, 2 kanál olivaolajban megforgattam, és sütőben, sütőpapíron megsütöttem. Mikor kész volt, sovány túrót szórtam rá, és nagyon finom lett.

2020. ápr. 23. 16:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, és a nagyszerű elkészítési ötleteket! A mirelit tényleg frissebb lenne, mint a kirakott áru? A kevés pénznek legalább annyi előnye lesz, hogy nem futja majd nasira, csokikra.
2020. ápr. 23. 16:35
 5/11 anonim ***** válasza:
98%

Annyiban frissebb a mirelit, mert az leszedik, és 1-2 napon belül lefagyasztják. A "friss" meg ki tudja, meddig utazik más országokból, vagy áll a nagykereskedőnél, a raktárakban, vagy a boltban, vagy az összes helyen...

Ma pl. a sparban a "friss" brokkoli a fóliában teljesen meg volt sárgulva... nem is tudom, minek rakták ki, főleg 500 ft/fél kiló áron, ki (v)eszi azt így meg?

A fagyasztástól nem csökken a vitamin- vagy ásványi anyag tartalma a zöldségnek.

2020. ápr. 23. 16:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk nagyobb városban a Lidl-ben szoktak lenni rendszeresen brutál jó zöldség akciók. Nem a sima akció ami benne van az újságban, hanem csak úgy random pár fajta zöldséget leértékelnek, rajtuk van a nagy piros cédula, már messziről látszanak.
2020. ápr. 23. 19:38
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

Hát mondjuk anno az iskolában azt tanultuk, hogy extrém hő hatására (főzés vagy fagyasztás) csökken a vitamin tartalom, de mindegy is.

Én egy kígyó ubit mindig veszek és bármi mellé odakarikázok egy keveset.

A zacskós saliknál szokott lenni leárazás,csak olyankor érdemes azonnal felhasználni. Pl teljes kiőrlésű tortillába, pitába stb. A múltkor vettem 290 ft ért egy zacskó reszelt káposztát és répát, lejárta előtt. Ilyenkor már nem finom magában, de egy kis olaj a wokba vagy serpenyőbe, és lila vagy zöld hagymával megpirítod, én még spenót levelet is tettem bele, mert abból is volt még itthon. Hal mellé ettem, de bármilyen hús mellé isteni finom. A hagyma remek ízt ad neki, sózhatod picit vagy én csípős curry szószból szoktam rácsöpögtetni a mellette lévő halra és akkor isteni.

A retek most 99 ft per csomó. Reggelire pirítóssal, pulykasonkával remek, vagy az is mehet a wokba.

2020. ápr. 24. 10:45
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

"Hát mondjuk anno az iskolában azt tanultuk, hogy extrém hő hatására (főzés vagy fagyasztás) csökken a vitamin tartalom, de mindegy is."

Mondjuk, nem figyeltél oda rendesen!

At extém hö alatt a meleg/forrósítás az, amiröl szó van, hö (azaz meleg) hatására bomlanak egyes vitaminok. Hideg/fagy hatására minden bomlási folyamat csökken vagy leáll - ezért is hütik/fagyasztják a romlékony élelmiszereket!

2020. ápr. 24. 11:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Rendben, több mint 20 évvel ezelőtt volt róla szó, és az extrém hő kifejezésbe nekem valahogy a fagyasztás is beletartozik, de természetesen elfogadom amit írsz. Régen tanultam én ilyet, csak ez úgy megmaradt. Mindazonáltal a friss akkor is jobb, mert az enzimek csak friss élelmiszerben vannak elméletileg. Bár most már ebben is elbizonytalanítottál LOL
2020. ápr. 24. 12:07
 10/11 anonim ***** válasza:
71%

"A mirelit tényleg frissebb lenne, mint a kirakott áru?"

Nem frissebb, hanem a mirelitre szántaknál megvárják, míg beérik a földeken, aztán rögtön fel is dolgozzák. A "simáknál" korábban leszedik, s a szállítás közben érik be, ill. acetilénnel érlelik be; különben megromlana, míg a fogyasztóig elér.

2020. ápr. 24. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!