Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Másra is rá szokott törni...

Másra is rá szokott törni időnként egy elviselhetetlen édesség utáni vágy? Mit csináltok olyankor?

Figyelt kérdés

Már utánaolvastam egy csomó praktikának, de nem segít. Nem éheztetem ki magam, a diétámban szinte minden nap van valami kis édes íz. És mégsem megy. Elkezdem kívánni, egy-két napig csak kívánom az édességet, harmadik nap meg bezabálok belőle. És ezt minden héten egyszer :( Már azt is megfigyeltem, hogy egy ilyen bezabálás után kb.egy hétre csitul el az édesség utáni vágyam. De az a heti egy alkalom pont elég ahhoz, hogy teljesen tönkretegye a diétámat.

Tudom, akaraterő, és senki nem tuszkolja le a torkomon. De mégis mi segíthetne még? Nektek mi vált be?

2020. ápr. 18. 07:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A tojástól nagyon hamar megéhezek újra, míg a zabkása eltelít, és úgy tudom a benne lévő szénhidrát is nagyon hasznos, lasán felszívódó. A fehérje bevitelem szerintem jól van elosztva, tegnapelőtt például így nézett ki:

Tízórai 10 gramm (reggeli nem volt mert későn keltem) ebéd 44 gramm, uzsonna 24 gramm, vacsora 16 gramm. Ez nem rossz, nem?

2020. ápr. 18. 10:28
 12/14 anonim ***** válasza:

Lehet kombinálni, láttam már natúr zabpelyhes tojásrántottát. Elképzelésem sincs, milyen íze lehet. Egyszer ki lehet próbálni, aztán kiderül.

Nem vészes ez az elosztás, de hatékonyabb, ha kevesebb az ingadozás.

Nekem ma: 25-21-10-30. Tegnap: 25-35-10-20.

2020. ápr. 18. 22:33
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán, inkább pizzás/tésztás vagyok.
2020. ápr. 20. 07:00
 14/14 Laylah ***** válasza:
100%
A cukor függőséget okoz. Ha valahogy ki tudnád bírni, hogy 2-3 hétig egyáltalán ne egyél édességet, utána könnyebb lenne. Addigra nagyjából elmúlik a "hű, de bezabálnék egy tálnyi édességet" érzés is, megszokja a szervezeted és másból pótol. Plusz, ahogy az egyik előző írta, nekem is az segített leginkább, hogy egyszerűen nem vettem édességet, így nem volt mihez nyúlni, ha elgyengültem. Ez mondjuk akkor volt jó, mikor rászoktam a heti-kétheti bevásárlásra, főleg, mikor olyan helyen laktam, ahol volt házhozszállítás is. Még annak sem volt meg a kockázata, hogy a boltban járva csábuljak el. :) Mikor naponta, kétnaponta jártam boltba (munkából hazafelé útba esik és lényegesen kevesebbet kell cipekedni), akkor sokkal többször hoztam haza édességet is. Újabban heti egyszer járok boltokba, megveszem, ami a listámon van, és ennyi. Csak mikor párom nyíg, hogy vigyek neki egy szatyor édességet, mert ő azt akar most, és megkínál, vagy pizzát rendel és addig kérdezgetni, amíg azt nem mondom, hogy én is kérek akkor valamit, na, így újfent nehéz. Plusz a családjával lakunk, ők külön főznek, a mamája süt hetente, elég nehéz megállni, hogy a frissen sütött sütiből ne vegyek, mikor ott van az orrom előtt...
2020. máj. 1. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!