Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit és mennyit mozogjak, hogy...

Mit és mennyit mozogjak, hogy kerek legyen a fenekem?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, 168 centi magas és sajnos 100 kiló. Már diétázom és le is ment 8 kiló. Nemrég kezdtem el Norbi tornázni, eddig nem sokat bírok még. Szerintetek emellett mit kellene csinálnom hogy kerek fenekem legyen? Guggolás? Abból mennyinek van értelme? Nyilván szeretnék egyre többet, de egyszerre még ebből se bírnék sokat.
2020. ápr. 14. 15:35
 1/4 anonim válasza:
100%

mindenképp fokozatosan haladj, az én tippem az az hogy 1 percet minden gyakorlatból próbálj megcsinálni az elején. nálam befuccsolt az a terv hogy videóra edzek, inkább összegyűjtöttem pár gyakorlatot, később leírom őket, és mindegyiket 1 percen keresztül csináltam. pár nap után már másfél percet is bírtam, és szerintem érdemes naponta többször kevesebbet-többet, ahogy kedved tartja. nekem az a tapasztalatom, hogyha erőszakosan csakazértis letoltam szigorúan 30 percet edzős videók előtt, másfél hét alatt nagyon meguntam az egészet.

tehát, tudsz csinálni: plank, guggolás, falnál guggolás, szumó guggolás, kitörések, állva lábemelés oldalra, fekve lábemelés, hason fekve emeled a lábad (angolul frog kicks), hanyatt fekve megpróbálod felemelni a kinyújtott lábad-ez hasizomgyakorlat főleg, de nagyon jót tesz, donkey kicks, fire hydrant, csípőemelés (glute bridge), tárogatás, ollózás.

ez az 1 perces gyakorlat nekem bevált, de előtte nagyon sok mindent kipróbáltam, érdemes figyelembe venned a saját tested igényeit, és ahhoz igazodni. ne add fel az edzést, még akkor se ha nagyon fáj! így fogsz fejlődni, ez benne van a pakliban.

remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van írj nyugodtan, és sok sikert!:)

2020. ápr. 14. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Jókat írt az előző, én csak annyit tennék hozzá, hogy ne csak fenékre izmosíts. Az egész testes erősítés jobban fogyaszt és arányosabb is leszel tőle a végére. Bár kicsit más téma, de nekem edzőkben kiábrándító, ha nagyobb bicepszem, tricepszem van, mint nekik. Meg szerintem nem is szép, ha aránytalanul edzett egy-egy testrész a többihez képest.

Persze, vannak, akik szétszedik, hogy kar/hát nap, láb nap, has nap, de az ilyen szinten teljesen felesleges. A fokozatosságra nagyon ügyelj, egyelőre bármi megfelelő, amit csinálsz. Később már jobban oda kell figyelni. Így én azt javasolnám, hogy csináld, amihez kedved van, próbálj ki többféle gyakorlatot, edzés formát, és ahogy fogysz, úgy próbálj újabb dolgokat belevinni.

2020. ápr. 14. 16:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Annyi jó edző, edzés van fent a neten, tényleg nem találtál jobbat a nojbinál? Nézz rá, szerinted ő egy hiteles edző? A valós képeid nézd, ne a retusáltat.
2020. ápr. 15. 03:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezekkel az adatokkal egyenlőre felejtsd el a guggolást .

majd ha még egy 15 kiló lement lehet guggolni,meg súlyzózni,addig teljesen jó egy lightosabb torna,szobakerékpár,vagy tempós séta . A diétán legyen most a hangsúly,aztán ha elérted a 80 kilót ,utána lehet másban gondolkozni .

2020. ápr. 15. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!