A zsír vagy a szénhidrátbevitelem legyen a több?
Próbálok egy megfelelő étrendet összeállítani magamnak, viszont a különböző oldalakon sokszor egymással ellentétes infórmációkat találok.
Szóval az egyik oldal szerint, ahhoz, hogy fogyjak (60-61 kg vagyok) 60 g szénhidrátot, 80 g zsírt, és 120 g fehérjét kell ennem (ez ugye 1500 kcal). A másik oldal szerint szintén 120 g-nak kell lennie a fehérjémnek, kB 120-150 gmnak a szénhidrátnak, és 15-20 g-nak a zsírnak. Mindkét oldalon a 60 kg-os testsúlyommal számoltam, de már teljesen összezavarodtam. Eddig 100 g fehérje, 50 g zsír és 150 g szénhidrátot ettem, de ez már nem használ.
Természetesen edzeni is szoktam. A jelenlegi helyzetre való tekintettel most csak futok, meg otthon tornázok kis súlyokkal. Előtte heti 2x súlyzós edzésem volt, és heti 2 zumba órám.
A célom a zsírvesztés lenne, és a szép, feszes test elérése. Világ életemben mozogtam/sportoltam, viszont az utóbbi időben nagyon össze-vissza kajáltam, ennek meg is látszik az eredménye.
Szóval kérlek benneteket, segítsetek nekem, mert már teljesen elvesztettem a fonalat makrók szempontjából 🤦♀️ nem értem, hogy melyik lenne a jobb.
Előre is köszönöm annak (azoknak) akik veszik a fáradtságot, és válaszolnak nekem!🥰
21/L
Nincs jelentősége, ha a fehérje és a kalória jól be van állítva. Amúgy nincs jól beállítva, mert nőknek általában 1200 kalóriát szoktak javasolni fogyáshoz, a 120 g fehérje pedig feleslegesen sok. Azért a 15-20 g zsír kicsit kevés, 30-40 kellene legalább. Az én javaslatom:
90 g fehérje: 360 kcal
40 g zsír: 360 kcal
120 g szénhidrát: 480 kcal
ÖSSZESEN: 1200 kcal
Még egyszer mondom, hogy zsír és a szénhidrát aránya nem olyan fontos. Lehet több is a zsír, de akkor csökkentsd a szénhidrátot. Ahogy neked a legjobb.
^^^^^^^^^^^^
Ahogy az előttem író mondja.
Ez azért van, mert nem egyformán működik a szervezetünk, nem mindenkinek ugyanaz az étrend jön be.
Sokan fogynak úgy, hogy ketogén diétát követnek, azaz minimális CH-t visznek csak be, viszont a kalóriák többi részét zsírból viszik be, tehát esznek csülköt, kolbászt, szalonnát, és bejön nekik...
Mások meg, ha nem visznek be legalább 180-200 gr CH-t egy nap, akkor konkrétan rosszul lesznek, nekik muszáj több szénhidrátot enni, viszont a zsíros ételektől epegörcsöt kapnak, stb.
Elsősorban a kalóriákra figyelj, azon belül meg úgy oszd el, ahogy neked jó. Szerintem pl. fogyókúrázóknak a 120 gramm fehérje teljesen felesleges, nem testépítő akarsz lenni gondolom.
A 15-20 gr zsír az nevetségesen kevés, nem tudom milyen oldalon írták, de inkább ne ott olvasgass. Az ilyen szélsőséges elosztásokat semmiképp nem javasolnám annak, aki még csak most próbálgatja, hogy mi a jó neki.
De ha csak simán az összevissza kajálást lecseréled rendszeres, kiegyensúlyozott étkezésre, akkor szerintem nem lesz gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!