Túl nagy kalóriadeficit esetén, hogy lehet, hogy nem fogy valaki?
Sok oka lehet. Rossz összetételű vagy minőségű étrend, de akàr hormonàlis okok, anyagcserezavar is.
Abban a műsorban konkrétan éheztetve vannak a betegek, férfi, nő, magas, alacsony. Vàlogatàs nélkül. Nagyon kegyetlen. Persze, lehet vele fogyni ha bírja az ember elég ideig, de nem mindegy milyen àron.
Én csinàltam 1000-1200 kalóriàs fogyókúràt (is), sokat kínlódtam, semmi energiàm nem volt, nem voltam 250 kg, de durvàn elhízott igen, mégis elég keveset fogytam 6-7 kg körül, és pàr hónap utàn fel is adtam, képtelen voltam folytatni. Azóta talàltam élhetőbb megoldàst a koplalàs helyett. Jobban működik minden szempontból.
Abban a programban azért van ilyen alacsony kalóriakeret, hogy lássa a doki, hogy a páciens kitartó, tud változtatni a szokásain.
Másrészt gyakorlatilag mozgásképtelen emberekről van szó, ill. a zsír fenntartása nem igazán igényel energiát, míg az izomzaté csak a létezésével is sokat fogyaszt. Szóval nincs akkora kalóriaigényük, mintha normális testösszetételük lenne.
Egyébként legelőször rengeteg kötött vizet vesztenek, zsírból kevesebbet fogynak. A szervezetük már így is kínlódik, emiatt a drasztikus fogyásnak, kalóriacsökkentésnek sok pozitív hatása van rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!