Mitől függ hogy diéta alatt megjön e?
Mikor a legalacsonyabb súlyomat tartottam fél évig, volt menstruációm, most visszaszedtem 5 kg-t, és nincs.
Már bőven túl vagyok az első menzesztől számított 2 éven, és alapból is rendszeres volt, csak mostanában nem.
Erös lefogyástol megváltoznak a hormonok,ekkor tud elmaradni a menstruáció, mert a tested veszélyben érzi magát. Ez kb ha 45 kg alá esik a súlyod.
De hízástól nem szabad elmaradnia.
Viszont a hormonális változás okozhat éhséget és a hízásnak így köze van a menstració elmaradásához.
Attól, hogy hogy àllnak a hormonjaid. Nekem pl az elhízàstól felborult minden, de az én esetem elég durva... Az életmódvàltàsom óta eltelt 1 évben viszont így, hogy fogyok, kezd lassan rendeződni a ciklusom. Szerintem még 1-2 év és teljesen helyreàll majd.
Azért 5 kg hízàs nem szokott problémàt okozni. Lehet érdemes lenne orvoshoz menned, ha tartósabban kimarad. Feltételezem, hogy a terhességet kizàrtad màr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!