Mit csináljak hogy ne jusson eszembe folyton a nasizás?
Ha az ember többször keveset eszik, az egészségesebb, mitha kevésszer sokat. A kérdés, hogy miből. Szerintem nyugodtan "nasizz", csak keress inkább egészségesebb "célpontokat". Például egyél gyümölcsöt, vagy zöldséget. Kindertejszelet helyett mondjuk egy répa vagy banán. Biztos van olyan zöldség, gyümölcs amit szeretsz. A rostos cuccokban nem csak kevesebb kalória van, de el is telítenek, így kevésbé leszel éhes. Ha időd, energiád engedi esetleg nézz utána egészéges süti /keksz receptnek, amiben sok a rost, vitamin és viszonylag kevés a kalória.
Én példál arra jöttem rá, hogy a pudingokban sokkal kevesebb kalória van mint a csokiban. Tehát ha hirtelen rámjön a csokfalhatnék, akkor inkább eszek egy pohár pudingot (ez kb egy pohár joghurtnyi kalóriának felel meg) - persze ebben is van cukor, attól hogy csak 100-120 kalória... És persze ha 5-6x eszed meg azt az adagot, akkor az már rögtön 500-600 kalória és ráadásul egészségtelen, szóval ezzel azért csínján. :)
Ahogy írták, keress alternatívát. Még az étcsoki is jó kezdés, csak ésszel. 1-1 kocka nem árt, egy tábla már nyilván nem segít. Aztán ezt is ritkítod, végül lecseréled.
A radikális váltás nem mindenkinek jön be, de a fokozatos változás is jó módszer, csak jobban oda kell figyelni, és picit lassabb. De a fenntarthatóság a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!