Ti edzés után milyen fehérje tartalmú ételeket/italokat/egyebeket szoktatok fogyasztani?
Én fehérjeport iszok. Mindjárt jönnek az okosok, hogy az szteroid. 😂 Én sokat olvastam utána és nincs semmi negatív hatása. Külföldön sokkal elterjedtebb, edzés nélkül is isszák, irodások összeülnek egy shakre. Az íze is nagyon bejön, nekem a csokis ami ki is váltja az édességet.
Viszont, ha óckodsz tőle: sovány túró, sajt, csirkemell, hal, tojás, tofu.
bcaa+glutamin. Ennek megengedett mennyisége 8g/óra, terhelés esetén. Érdemes hosszabb futásnál, túránál használni. Az izomzatot karban tartja, nem lesz izomláz, macskásodás valamint az agyat is "kezeli", nincs levertség, fáradtság.
Emellett ca, mg, multivitamin.
Fehérje szelet, bcaa, kollagén. Nem feltétlenül edzés után. Az a lényeg, hogy a napi bevitel mennyi.
Ha nem edzek, akkor kevesebb bcaa, meg nem eszek fehérje szeletet. Olyankor csak csirke, plusz magas fehérjetartalmú zöldségek.
De én heti 5-9 óra edzésre járok, plusz otthoni súlyzós edzések, ha kevésnek érzem a heti mozgást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!