Ez most "könnyen jött könnyen megy" súly?
Olvastam valamelyik kérdés alatt, hogy az ünnepek alatt felszedett kilókat olyan könnyű leadni mint felszedni. Igaz ez? Egész elégedett voltam a kinézetemmel, aztán valamit elrontottam és csak zabáltam. Nyílván nem azt várom, hogy hopp egyik napról a másikra lefogyok, csak érdekel hogy lehetséges e.
(Nem vízből származik a súly, szilveszterkor is többen megjegyezték, akikkel 3 hete találkoztam utoljára, hogy hú de meghíztam.)
A plusz súly egy része a beleidben éppen emésztés alatt álló kaja, az izmaidban összegyűjtött szénhidráttartalék és az ezáltal megközött víz. A szokatlan, egészségtelen összetételű diétától fel is puffadhatsz. Ezektől gyorsan megszabadulsz, mikor visszatérsz a diétához. A beleidben levő ételtől lényegesen nagyobbnak tűnhet a hasad, a puffadástól meg végképp.
Ezen kívül ha sok gyorsan felszívódó szénhidrátot eszel (sütemények, szaloncukor, gyümölcslé, tejszínhabos kakaó, forró tea cukorral vagy mézzel stb.) meg alkoholt, azokból a májadban és belső szerveiden képződik zsír. Ettől szintén nagyobb lehet a hasad, és olyan értelemben könnyű megszabadulni tőle, hogy fogyáskor ezekhez a zsírtartalékokhoz nyúl hozzá a szervezet először (szerencsére, mivel ezek okozzák az egészségügyi problémákat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!