Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy bizonyos...

Miért van az, hogy bizonyos emberek egész nap esznek és vékonyak, én pedig ha ránézek a szalonnára hízok 10 kilót?

Figyelt kérdés

Nincs új a nap alatt, tudom, hogy ezerszer lerágott csont. Hogyan lehetne néhány pontban összefoglalni az okokat?

Most ha genetika, akkor egész életemben diétázzak, hogy megmaradjon a komfortérzetem? Bekaphatná az evolúció.

2019. dec. 5. 14:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A probléma az, hogy az emberen alul is van luk. (A párologtatásról és égetésről nem is beszélve.) Ha nyolcszor annyit viszel be, nyolcszor annyi megy ki alul. A szervezet sajnos előre megírja, mekkora testet akar fenntartani. Ha meg a kövér ember elkezd koplalni, akkor a szervezet csak azért sem enged ki magából semmit. Ha tényleg olyan egyszerű lenne, hogy ennyit vagy annyit kell enni, akkor tele lennénk ideálokkal. A kulcsszó abban van, hogy a szervezetet rá kell venni valami trükkel, hogy változtasson az elképzelésén. Ha pl. valaki elkezd gyúrni, akkor a szervezet rájön, hogy nagyobb izmokra van szükség, tehát elkezd a szokottnál többet beépíteni. Csak úgy magában attól, hogy többet eszel, nem fog több beépülni.
2019. dec. 6. 04:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ha tényleg olyan egyszerű lenne, hogy ennyit vagy annyit kell enni, akkor tele lennénk ideálokkal"

tényleg ennyire egyszerű, csak az emberek iszonyatosan lusták.

2019. dec. 6. 07:10
 13/17 anonim ***** válasza:

Más hormonrendszer, más bélflóra, eltérő izomtömeg, más táplálkozási szokások (nem csak mennyiség, összetétel is), más életmód. Kb. ezek a legfontosabb okok, a géneken, örökölt anyagcserebetegségeken kívül.

Ezeket a tényezőket kisebb-nagyobb mértékben meg lehet változtatni, az első kettőt is. Még a kedvezőtlen genetikai háttér ellenére is. Igen, ehhez kell az is, hogy életed hátralévő részében odafigyelj, hogy mit eszel, iszol, kitapasztald, hogy mi az, ami neked jó. A mozgás is sokat segít, főleg, ha több izmot szeretnél, az alvásnak is fontos szerepe van.

Utóbbival kapcsolatban: több olyan kérdés is volt már itt, hogy a kérdező miért hízik/nem tud lefogyni, aztán kiderült, hogy éjszaka vagy 3 műszakban dolgozik. Nem lehet nem észrevenni az összefüggést. Ha fogyni szeretnél, fontos az éjszakai alvás, minimum 6-7 óra.

2019. dec. 6. 09:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Komfort érzet?

Az ember akkor érzi magát jól, ha egészséges. Azaz jól működik.

Vannak alkati adottságok, de mindegyik alkat a sajátos módon egészséges.

A genetika adottság nem az öröklött "betegségekről" szól. Van néhány alap típus: sajátos anyagcsere, testfelépítés, idegrendszer.

A túlsúlyosság határa csak ezekhez viszonyítva értelmezhető.

És igen: Az egészséget, azaz a szervezet etedeti egyensúlyi állapotát odafigyeléssel lehet fenntartani, ill. munkával helyreállítani. MINDEGYIK ALKAT SZÁMÁRA! A testsúly csak látszat. Az össze vissza-, vagy mértéktelen evés az egészség rovására megy, akkor is ha nem jár felszedett kilókkal.

És a fogyózás is felboríthatja az egyensúlyt, akár van látható eredménye, akár nincs.

Az emésztőrendszer jó működesének helyreállítása (fenntartása) és dolgának segítése a kulcs.

Tapasztalatom szerint az étkezéseknél a fontossági sorrend a mikor, a hogyan, a mit, és a mennyit.

A lemondást és az időzítést könnyen meg lehet szokni, ha a szervezet nem szemved hiányt. Ez viszont nem a bevitelen múlik hanem, a bevittek hasznosításán. Jó emésztéssel töredék étel elegendő

2019. dec. 6. 20:53
 15/17 anonim ***** válasza:

.. Folyt:

...de a dolog már a megfelelő rágással kezdődik (példa a hogyanra), a gyomor aktivitása 10 és 14h között alkalmas a feldolgozásra (mikor), a belek állapotán múlik a helyes felszívódás ill kiválasztás (pihenőidő a beleknek!)

Ezek nélkül káros letakódások, hacsak évek alatt is, de betegségre vezetnek. Ahogy a helyreállítás is évek alatt, kitartóan, életmód váltással érhető el.

Nem a látható "felesleg" a kérdés. (nem is tudhatjuk mi az az etedeti alkathoz képest) Az egészség számít.

Arra törekedve az alkat is helyre áll. Önmaga helyére.

2019. dec. 6. 21:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Folyt. :

Ászanázni hetente háromszor, szabályos légzéssel

2019. dec. 6. 21:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen genetika. Van akinél megvan a hízàsra hajlamosító gén van akinek meg nincs. Ha te hízékony vagy, mint sokan màsok, akkor az szívàs, és ha normàl, egészséges testsúlyt szeretnél elérni- fenntartani ahhoz bizony egy életen àt tudatosan kell enni.

Mindenkinek ki kell tapasztalni persze, hogy mi az az út ami szàmàra bevàlik.

Én az elején még figyeltem milyen tàpanyagból mennyi menjen be , megszokàssà vàlt és rég semmit sem szàmolgatok. Simàn fogyok éhezés, szenvedés nélkül. Úgy alakítottam az elejétől mindent, hogy szàmomra életem végéig tartható legyen. Ezàltal nem fogyókúra, vagy diéta, hanem életmód , végtelenül egyszerű- tudatos tàplàlkozàs. Tudnom kellett hogy amit megeszem, miből van. Fehérje, zsír, szénhidràt. Pusztàn erre figyelek oda. Konkrétan a magam részéről kevés szénhidràtot, illetve sok fehérjét, sok zsírt fogyasztok. Semmiféle problémàt nem okoz, éppen hogy egyre jobban érzem magam.

Az, hogy oda kell figyelni az étrendre, nem egyenlő az önkínzàssal. Sajnos sokàig tartott mire ezt megtanultam. ( Koràbbi, sikertelen próbàlkozàsok sorozata utàn)

2019. dec. 8. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!