Ebéd után,1.5 ora mulva mért vercukorszint 6.5 nagyon rossz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
4 alatt van gond hogy túl alacsony. Ha 4.5 és 6 között van az a teljesen jó, legjobb ha 5 a cukorszinted. Ha 6 felett van de napközben tehát nem éhgyomorra hanem előtte ettél tehát terhelve akkor még a 7 is elmegy de az már figyelmeztető jel arra hogy nem árt odafigyelni. Az orvosok 6 felett már szólnak hogy figyelj oda és kérhetik hogy sűrűbben járj cukormérésre, ha éhgyomorra is 6 vagy annál több akkor terheléses vizsgálatot is szoktak kérni és ha ott már 7 felett van akkor írhatnak fel inzulint tabletta formájában ami nagyon gyenge még, főleg ha tartósan 7 körül van az érték és éhgyomornál is 6 felett van.
Amúgy a gyros esetében nem csak a sültkrumpli dobja meg hanem a paradicsom például, meg az öntett rajta az is tartalmazhat nem is keveset. A hús is számít nem maga a hús hanem az a pác vagy fűszer amiben sütötték ugye kitudja miben, sok gyrosos mindig feltuningolja mindenfélével hogy finomabb legyen, és az is befolyásolja a vércukorszintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!