Mi okazza azt az állapotot hogy a vércukorszint evés előtt magasabb és evés után alacsonyabb? pl evés elŐtt 6,7 után 4,3 Ez jó vagy rossz?
Jut eszembe: erre a vércukros betegségre külön orvos is jár!
Ő fejben tud elvégezni harmadfokú egyenleteket, és gyököt is von a 0-ból. Ő tudná a választ.
Rendszeres előfordulás esetén egyértelműen rossz. Optimális esetben (cukorbetegeknél jó beállítás mellett), étkezés után kb. másfél órával a legmagasabb a vércukorszint, utána a következő étkezésig visszaesik az evés előtti állapotra.
A te esetedben -e szerint a működési elv szerint- a következő evésig jóval lejjebb kell hogy essen, mint korábban, ez pedig hipoglikémiát okozhat, ami mellesleg akut életveszély.
Ha cukorbeteg vagy, akkor -ami a legvalószínűbb, hogy- vagy sok inzulint adtál be evés előtt, vagy keveset ettél rá, a lényeg: az inzulin mennyisége aránytalanul sok a bevitt szénhidrát mennyiségéhez képest. Ha friss, 1-es típusú cukorbeteg vagy, akkor lehet, hogy egy darabig még termel némi inzulint a szervezeted is (remissziós folyamat), és a bevitt inzulinnal együtt már soknak bizonyul. További lehetséges magyarázat, hogy esetleg az evés után megterhelő fizikális/szellemi tevékenységet végeztél. Főképpen ezektől, vagy ezek kombinációjától leesett a vércukorszinted, ami további esésnél, újabb szénhidrát bevitele nélkül hipoglikémiás rohamot okozhat.
Amennyiben nem vagy cukorbeteg, úgy inzulinszabályozási, túltermelési problémákat tudok elképzelni, de ez csak feltevés, nem vagyok orvos.
Mindenképpen fordulj diabetológus szakorvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!