Mitől lehet folyton gyulladásban az ínyem, ha nincs egy rossz fogam sem?
Előtte is volt sokszor gyulladásban, de egy két nap és elmúlt, de, most már napok óta...
Hát, napi 4x mosok, vagy többször... igaz, fogselymet nem használok.
Az alábbi szövegrészletet egy fogorvos cikkéből másoltam.
Tápanyagok az íny szolgálatában:
Az egyik legfontosabb ilyen tápanyag a Q10 koenzim, amelynek előnyeit több tanulmány kimutatta. A Q10 ugyanis semlegesíti a káros szabadgyökök egy részét, amelyek íny irritációt okozhatnak. Ezek a szabadgyökök étkezések után keletkeznek, amikor a szájüregben maradt élelmiszer bomlásnak indul és ezen kórokozók szaporodnak el. Klinikai vizsgálatok szerint a vérző vagy gyulladt fogínyben kevesebb Q10 koenzim található, mint az egészségesben. A Q10 szedését feltétlenül javasolni szoktam azoknak a pácienseimnek, akiknek gondjuk van az ínyükkel. Hasonlóan fontos tápanyag a C-vitamin és a rutin, amelyek egymás hatását erősítve segítenek egészségesen tartani a kötőszöveteket. A rutin jó hatással van a hajszálerek rugalmasságára, így csökkentheti a fogínyvérzést is. A C- és az E-vitamin antioxidáns hatásuk révén védik az íny szöveteit. A népgyógyászat által régóta használt gyógynövények (pl. kamilla, körömvirág) pedig nyugtatólag hatnak a szájüreg nyálkahártyájára.
Nagyon szépen köszönöm!:)
Ám, gondolkodtam azon, hogy elmegyek másik fogdokihoz, de az meg olyan, hogy még a jó fogamat is megcsinálná, csak, hogy pénzhez jusson.:S
Nah, majd előbb kipróbálom a leírtakat és ha az sem segít, akkor muszáj lesz dokihoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!