Amikor azt írják (KalóriaBázis), hogy egy 1 egész grillcsirke 179 gramm fehérjét tartalmaz, csak az ehető részeket értik alatta? (részletezem lent)
Először is írja, hogy egy átlagos egész grillcsirke 776 gramm, ami igaz is. Lemértem egy egész grillcsirkét 780 gramm volt, viszont miután kiszedtem belőle a csontos részeket, már csak 570 gramm hús maradt, ami sokkal kevesebb fehérjét ér, mint 179 (csak 132).
Valaki megtudná magyarázni akkor hogy is van ez pontosan?
Csak az ehető részekre értik a kalóriát, tápanyagot? Vagy a teljes ételre, akkor is ha épp megházoztuk, lecsontoztuk stb.
Egyébként másik példa, 1 db narancs, pl 100 gramm, de megházozás után már csak 78 gramm marad, akkor a 78 grammal számoljak, vagy a 100-grammal? (Nekem a 78 lenne logikus, de hátha rosszul gondolom)
köszi!
Ahogy kalória bázis is, meg minden kalóriaval foglalkozo kalkulátor ami csak létezik, becsült adatokkal dolgozik.
En ezért esküszöm inkabb a makro tápanyagok számolására és a saját tervezésemnek.
Már bocs, de kicsontozod azt a grillcsirkét, és vagy a meg nem evett részek súlyát vonod ki a végén, vagy azt a húst méred le, amit megeszel.
Jobb, ha nem darabra eszel. Egy tojást a Bázison 47 g-ra saccolnak, de a valóségban a tojások átlag mérete inkább 55-65 g között van (a héja nélkül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!