A futás leginkább fogyaszt vagy erősít?
Szeptemberig szeretnék leadni kb 5-8 esetleg 10 kg-ot,attól függ,hogy milyen lesz az alakom.
Lehetséges mindez úgy hogy eszek rendesen,csak kevesebbet,édességet csak nagyon ritkán(ha rám jön) és próbálok naponta mozogni(futni leginkább esetleg taposni)
De a futás inkább fogyaszt vagy izmosít/erősít?
Csak mert nekem inkább fogynom kellene.
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv!
Szia!
engem fogyaszt, mármint érleg nyelve nem ment lejjeb, de a combom meg a hasam látványpsan beljebbhúzódott
én itthon futok a szobámba egyhelyben fél órát (azért nem az utcán, mert kb szomszédok, és a szüleim is csak röhögnek na mind1)
szal szerintem mindenképp megéri pedig csak 2 hete csinálom és már most tök jó, és persze sokkal jobban lehet terhelni is a lábam már nem fárad el olyan gyorsan
köszi a választ!
Aki esetleg tud valamilyen segítséget azt is írja meg!
Köszi!
A profi futókat elnézve, elég biztos, hogy fogyaszt.
De ez nem ilyen egyszerű, mert ha csak kis pulzusszám-emelkedéssel kocogsz, akkor erősíti az izmokat; a fogyáshoz a pulzusnak a zsírégetési tartományba kell kerülnie és tartósabban ott maradnia. (De nagyon magas se legyen!) Ez függ az életkortól, alkattól, nemtől, stb. Ez egy tudomány, amihez én nem nagyon értek.
18 éves,lány vagyok
176 cm és 61 kg!
Találtam valamit, de te is utánanézhetsz :-) (futás után persze)
Zsírégető edzés A szervezet elsődleges energiaforrása a szénhidrát ( vércukor, izomglikogén ), ezért az edzés első 20-30 percében ehhez nyúl. Akkor tudunk hatásos zsírégető edzést végezni, ha nem túl magas pulzusszám mellett – pl. kocogás, erőteljes gyaloglás mellett még tudunk beszélgetni – 30 percet meghaladó edzést végzünk. Fokozatosan emelve az időt, 50-60 percet érjünk el. Ekkor van ideje a szervezetünknek arra, hogy elegendő oxigént vehessen fel a zsír elégetéséhez. Ha heti 3-5 alkalommal végzünk ilyen edzést, ezzel az alapanyagcserénket is gyorsítjuk. Zsírégető sportok: alacsony intenzitású aerobik, gyaloglás, kocogás, hegymászás, kerékpározás, sí, stb. Pulzus célzónák Pulzus : a szív percenkénti ütésszáma. Jól kitapintható a csukló belső felén, vagy a nyaki ütőéren Mint a zsírégető edzésnél már utaltunk rá, nem mindegy, hogy milyen edzésen milyen pulzusszámon dolgozunk. Fontos tudni, hogy a pulzusszámot befolyásolja a nem, a kor, a testsúly, az edzettségi állapot és a pillanatnyi egészségi állapot, valamint genetikai tényezők. Ebből következik, hogy minden embernél más, sőt más –más időszakokban sem egyformán reagálunk a terhelésre. Az edzett embernek nagy intervallumban mozog a pulzusa, pl. nyugalmi pulzus: 55 BPM (Beat per Minute), maximális pulzus 190 BPM. Az edzetlennél ez a tartomány lehet pl. 75 – 150 BPM. A nyugalmi pulzust lehetőleg reggel ébredés után mérjük, mielőtt felkelnénk. 3-4 nap átlaga már elég pontos adat. A max. pulzushoz meg ne próbáljuk magunkat a maximumig kihajtani, ezt a következő módon számolhatjuk ki: 220- az életkor.( Edzetteknél ez a képlet kábé 80 %-nak felel meg!) A zsírégető pulzus célzóna: A max pulzus 60-70%-a. Tehát: 220 – az életkor x 0,65. Ez a max pulzusnak a 65%-a.
fogysz tőle, és alakot formál!
Nagyon jó!
Teljesen átrendezi az egész felső tested, és lemegy a zsír.
Én is futottam, mellé figyeltem, hogy kevés szénhidrátot egyek, és 10 kg-t adtam le, 2 hónap alatt...
Nem sok, de azóta hogy abbahagytam a futást egy gramm sem jön vissza, és kis ütemben, de fojtatódik a fogyás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!