Ma akarom elkezdeni a fogyókúrámat.165 kg és 60-61 kg? Nem vagyok hú de kovér, csak sok rajtam a háj, a hasamról meg a popsimról nem is beszélve.
Tegnap voltunk furodni, és nagyon zavart, hogy pockos vagyok, és a kendot kellet a segemre rakni, hogy ne lássák. Valamikor túlzásba viszem, de nagyon zavar és szerintem titket is zavarna. Olvasgattam itt egy pár dolgot, de inkább megkérdezem, hogy mi lenne jobb.
20 éves vagyok, és régen lefogytam 2 hónap alatt bicajozással 8 km minden nap. kb 5-6 kgt fogytam, és a test alkatom is szebb lett. de most nemtudok vele mit csinálni.
Azzal kezdeném, hogy futni szeretek, úgyhogy az meglenne minden este, mivel nappal meleg van. Diétázni nem nagyon szeretnék, amúgysem szoktam sokat enni, max 3x egy nap.
Reggeli: 2-3 barna kenyér vaj vagy pástétommal és tejjel, vagy ha nemvagyok nagyon éhes, akkor semmit nemeszek.
Ebéd: 1 óra korul, ha reggel nemeszek. Ha eszek van olyan hogy csak délután 2 fele eszek levest. (hús leves, káposztás paszuj leves, borsó, vagy ritkán rántott leves)
aztán járkálok ide oda, hordom a kutyámat sétálni, az kb 2km oda vissza, sokat bicajozok, szoktam itt ott focizni, és ha nagyon ráérek, tornázni is.
Vacsora: ha nagyon éhes vagyok, akkor eszek csigatésztával vagy krumplival csirke szárnyat lesutve, vagy kirántott húst, ha nemanyira, akkor egy tál levest, vagy 2- 3 kenyeret, sonka vaj pástétommal.
De van olyan is, hogy csak kalácsot eszek vacsorára, vagy ha van palacsintát, kekszet.
megmondanátok nekem, hogy mit csinálok roszul? Az elso az tuti az, hogy kekszet eszem, éís foleg estére, amit már nemozgok le. De amúgy....
Milyen sportot vállaszak magamnak? A futáson kívul, mert azt fogok. Van othon futópadom is, azon is szoktam futni, csak valamikor nemakaródzik, mert sok helyet foglal, és ossze kell rakni.
Ez lustaság, de nagyon sok mindenbol áll, és nemakaródzik.
a vacsoráddal szerintem baj van, ezt nyugodtan edd meg ebédre második fogásként, és estére pedig vmi könnyűt, de ne szénhidrát legyen, hanem fehérje
pl lecsó, hal, saláta, tojás, joghurt stb
amit nem látok az étrendedben az a gyümölcs, tízóraira és uzsonnára megehetnél, almát, barackot, v vmi másféle gyümölcsöt
futás, úszás, görkori, vagy dvd-re tonázz
én 166/66 vagyok én is fogyózok, de már látszik szépen, igaz mérlegen nem nagyon, de formásodtam és izmosodtam is a mozgástól
A futás és a kutyasétáltatás sportnak szerintem elég, esetleg még bringázhatsz is.
A kajálás viszont nagyon nem jó. Azt mondod nem akarsz diétázni, ehhez képest napi háromszor eszel, és sokszor kihagyod a reggelit. Ez hiba. Minden nap reggelizni kéne, amit leírtál, az pont jó, csak minden nap meglegyen. Ne hagyd ki a tízórait és az uzsonnát se, erre a két étkezésre egyél gyümölcsöt vagy natúr joghurtot. Azt ha jól látom egyáltalán nem eszel, vagy legalábbis nem írtad le.
Ebédre meg csak levest eszel? Ez hiba. Ha már nem akarsz diétázni, és párolt zöldségeken élni, akkor csináld azt, hogy az esti tésztát, palacsintát vagy rántott húst átteszed ebédre. Ezek nem a legjobb kaják, de ha semmiképpen nem akarsz róluk lemondani, akkor inkább ebédre edd, ne este. A rántott húst egyébként elkészítheted a sütőben is, így ha lisztet nem is, de olajat mindenképpen spórolsz. A palacsinta töltelékét készítsd mézzel vagy édesítőszerrel a cukor helyett, a tésztát meg csinálhatod felesbe sima lisztből és teljes kiőrlésű lisztből, ezzel is spórolsz egy kicsit. Vacsira nem kéne kenyeret meg kalácsot enni. Inkább egyél rántottát (teflonba olaj nélkül is lehet) vagy főtt tojást túróval, vagy valami tejterméket. Ha nagyon nem tudsz vacsira meglenni kenyér nélkül, akkor egyél feleannyit mint eddig. Ha meg nagyon kekszezni akarsz, akkor Korpovitot rágj, abban nincs hozzáadott cukor, egy darabban csak 16 kcal van.
És vigyél valami rendszerességet a kajába. Ne csináld, hogy egyik nap nem eszel, másik nap meg duplaannyit, próbáld meg tartani a napi 5x étkezést, és amennyire tudsz mindig ugyanabban az időpontban egyél.
16:39-es vagyok.
Akkor ne egyél levest, hanem csak második félét. A levestől persze, hogy hamar "jóllaksz", mert nagy része víz, és hamar eltelít. De nem muszáj egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltoztatni az étrendedet, fokozatosan is átállhatsz egy egészségesebb étrendre. Mindig csak egy kicsit változtass.
nagyon sokat segítettél ezzel a magyarázkodással, hát van benne valami, egy ilyen eszembe se jutott volna. a kekszrol le tudnák mosndani, de ha elkap az étvágy eggyet meg kell ennem, ez megtorténhet hetente vagy 2 het. 1-2x. az sztem nemsok. a kenyeret szeretem foleg reggelinek, de a vacsorábol ki tudnám hagyni, a levest nemnagyon, mert azt imádom, ugyhogy akkor az mehetne vacsorának olyan 6-7 korul, és a második pedig ebédnek. Joghurtot nemszoktam enni csak ritkán, de megtudnám szokni, a gyumolcsot meg nagyon szeretem, csak valamikor nemkell. De az is megoldhato akkor uzsonnára. Meg ehez a futás. Nagyon szépen koszike mindenkinek, nagyon sok segítséget nyújtottatok nekem, remélem változni fog valami, legalább ha a popsim nem is, a pockom menjen le.
Még1x koszike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!