Hogyan tudnék elkezdeni egy Dukan diétát vegetáriánusként?
Értem. Én speciel sosem ennék light sajtot, de az én vagyok. Zsírszegény túró? Bár azt nem szoktam ajánlani, nekem az volt az első tejtermék, amit elhagytam, de nem tudom, hogy mennyire jó vagy rossz.
Nos, arra akkor már rájöttünk, hogy fehérjére alapozva nem egyszerű Neked. Muszáj választanod, hogy szénhidrátból vagy zsírból viszel be sok kalóriát. Ha mindkettőből, az a legkevésbé fogyáshoz való, jobb, ha választasz. Ahogy már írtam, nem kell extrém szint, illetve attól függ, kiről van szó.
Továbbra is a kevés szénhidrát, akár több zsír pártján vagyok, főleg elnézve, hogy tojást, sajtot és csokis mogyorós étkeket is szeretsz enni :) Az utóbbi persze cukros, ami jónak nem jó, de ha igen keveset eszel belőle vagy saját magad csinálsz valami hasonló nem normál cukrosat (legalább méz legyen vagy valami... az is tömény cukor, úgyhogy akkor se sokat kéne enni), illetve a többi étkezésedben nincsenek szénhidrátbombák, akkor azért jó lehet :)
S akkor ehetsz zsírosabb fehérjeforrásokat.
Ha a szénhidrátra koncentrálsz inkább, akkor pedig a hüvelyesek jöhetnek be fehérjedúsabb alapanyagként...
Állítólag vega étrend mellett eleve kevesebb fehérje kell, én mindenesetre sosem mentem rá a nagyon magas szintre (ketogénben pedig főleg nem kell). Talán ha keményen gyúrnék, akkor tenném. A kis szolid mennyiség pedig összejön tojásból, zöldségből, olajos magból.
Ugy szeretnek egyszer kemenyen gyurni!! :D
Van egy border collie-m viszont, nagy mozgasigenyu kutya, vele napi 3.5-4.5 orat setalok, jatszom, futkarozom. Nagyon koszi minden tippet, meg fogom probalni levinni a szenhidratot amennyire csak tudom. A sovany turo meg ok, hogyha a ricotta belefer, de pl matur joghurtot mar csak ugy tudok megenni, hogyha teleboritom fuszerekkel, csilivel, soval (tulajdonkeppen csinalok egy utos kis saliontetet amit magaban benyomok), mert onmagaban annyira utalom, hogy feler egy kinzassal :D most vacsorara "öreg", érett mimolette sajtot ettem (kemeny, testes izu sajt), ebben 25 g feherje es 25 g zsir van / 100 g, nem mertem, de olyan 3-5 dekat ehettem meg. Plusz curryt es egy tortilla lapot (teljes kiorlesu, buzabol), pritaminpaprikaval. Ugye a fuszerekrol nem kell lemondani a dieta alatt? Csokibol amugy csak magas kakao tartalmu etcsokit eszem, bar hiresen rossz az emesztesnek (es az en anyagcserem amugyis minden csak nem gyors), ezt szeretem. (Imadok mindent, aminek karakteres az ize. Az abszolut kedvenc kajam a sós karamell fagyi :D) amugy 170 centi es 67 kilo vagyok, "annyira" nem borzalmas a helyzet, de mar oregszem es hajasnak erzem magam, zavar :( Csak annyira imadom az izeket... (Mondjuk egy tal fuszerrel leboritott koktelparadicsom vagy csipos currybe/masalaba tunkolt pritamin paprika csik is boldogga tesz, hala az egnek!) Hust sem azert nem eszem, mert nem szeretem, Istenem, nagyon husos voltam. Azert lettem vega, mert nem tudtam feldolgozni mar a szomorusagot, amelyet az allatok lemeszarlasanak gondolata idezett elo bennem.
Mimolette-tel még nem találkoztam... Valahol kedvelem a jó sajtokat, de keveset igénylek belőlük (s az is ipari állattartásból jön, majd igyekszem házit venni, a semminél jobb. tojást háztól veszek, főleg onnan, ahol ismerem a tyúkokat s látom, milyen jó nekik. hatalmas udvar sok fával, mindenféle zöld, van kakas is és béke... szabadon nem futkároznak azóta, hogy az akkori csapatot elkapták a rókák).
Nem tudok róla, hogy a fűszerekkel bármi gond lenne. Ketogénben a fahéj inzulinválaszára kell vigyázni, de ennyi. Ha étvágyat csinálnak és túl sokat eszel miatta, na akkor lehet gond, de maga a fűszer rendben van. Csak a boltiakat szeretik itt telenyomni ízfokozóval, olyat persze sosem veszek.
Napi többóra séta az jó, sajna én nyáron nem bírtam mászkálni, meleg és párás volt az idő, szenvedés volt hosszan sétálni, pedig remek helyek vannak a környéken. Mostanában sokkal jobb, ideje visszaszokni a túrázásra, sosem sportoltam, de a gyaloglás, túrázás ott volt.
Ha nem lennék ilyen lusta, jó lenne gyúrni. Az a tervem, hogy ahogy öregszem, egyre jobban odafigyelek az ilyenekre, hiszen szükség lesz rá, ha egyre fittebb és egy ideig egyre erősebb akarok lenni (tekintve, hogy mennyire nem mozogtam eddig gyalogláson kívül, s milyen jók a családi gének, teljesen reális, hogy sokkal erősebb legyek 50-60 évesen, mint 20 évesen). Sokáig, egészségesen, boldogan akarok élni és 100 évesen hegyet mászni. Ehhez szerintem a jó étkezés is igencsak hozzátartozik :)
Teljesen egyetertek, kedves valaszolo :-) igazad van. Nekem a cigit kellene letennem, de azzal is az a baj, h amellett, hogy tulajdonkeppen fuggo vagyok, szertek bagozni.
A jo kis mimolette-et a huto aljaban talaltam valahol, de ez a sajt is olyan, hogy addig eheto, mig kb nem maszik ki magatol. Erett sajtok, mmm!! Mindenkepp ajanlom, ha mas nem, mar csak izelmenynek is :-) en is lusta vagyok, de a kiskutyam kordaban tart. Mondjuk gyerek es tini koromban sportoltam, pl 9 evig klasszikus balettoztam. Abbahagytam, na akkor jott a baj... Vekony izmos lanykabol nem sokara husis kis tinedzser lettem, aki a bacont magaban tolta, aztan mire nagykoru lettem, lement, egyetem elejen 58 kilo voltam, 2011-ben 81 (!! Undorito !!), tavaly lekoplaltam szakdogairas meg egy brusszeli gyakornoki melo alatt ugy 15 kilot. Most jarok 68-69 korul, szerintem 62 korul lenne az idealis man igy ven 26 eves koromra.
Julie linkje alatt talaltam tobbek kozt a kovetkezo novellat is:
"
Amikor az istenek úgy döntöttek, hogy létrehozzák a világmindenséget, azt mondták maguknak: „Készítsük el saját bőségünk megnyilvánulásaként és helyezzünk el egy jelet, melyet megláthatnak azok, akik nyitott szemmel járnak. Törődjünk bőkezűen és kivétel nélkül minden dologgal: nem kevésbé a legtörékenyebb fűszállal, mint a legnagyobb csillaggal, nem kevésbé a szúnyoggal, mely csak egy óráig dalol, mint a heggyel, mely évezredekig áll, nem kevésbé egy pehelynyi csillámmal, mint egy egész folyónyi arannyal. Egyazon ágon ne legyen két egyforma levél, egyazon fán ne legyen két egyforma ág, egyazon földön ne legyen két egyforma fa, egyazon világban ne legyen két egyforma föld és csillagról csillagra ne legyen két egyforma világ. Ezáltal az Élet Törvénye egyszerűen érthető lesz mindenki számára, akinek van szeme, hogy meglássa: a nyúlnak, aki kimászik táplálkozni, a rókának, aki lesben áll, a sasnak, aki felettük köröz és az embernek, aki íját az égre emeli.”
Így tettek az elejétől a végéig, nincs két egyforma dolog az egész hatalmas világmindenségben, egyikre sem fordítottak kevesebb figyelmet, mint a másikra, több nemzedéknyi fajon át, mint ahány csillag van az égen. És azok, akiknek van szemük, hogy meglássák a jelet, követték az Élet Törvényét."
--- pontosan. Ugy erzem, ha húst ennek, azzal sertenem az univerzum integritasat, es az elet torvenye ellen vétenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!