Hol bukott meg az atkins diéta?
Én hiszek az atkins elméletben, de arról hallottam, hogy a szénhidrát drasztikus csökkentésével tönkretesszük az izmunkat és inkább vizet vesztünk, attól fogyunk olyan hirtelen, nem a zsírtól. Nem tudom, mi az igazság? :(
Nem úgy van, hogy ha elfogynak a ch-tartalékok még az izommunkára is zsírból kell energiát nyernie a szervezetnek? De ez akár 2 hét is lehet! Addig mi van az energianyeréssel?
én előtte is alatta is sportoltam tovább napi 1 órát. Nem fogytam izomból és azóta is erősödtem. Ha az atkins alatt rendesen eljársz orvoshoz, ellenőrizteted a vérképedet akkor nem lehet gond.
Valóban vannak akiknek a szervezete (elsősorban veséje) nem bírja a fehérjeemésztést. De akkor ez kiderül hamar.
Ha az összkalória beviteled nem csökken, mert a kevesebb szénhidrátot zsíros cuccokkal helyettesíted, akkor nem fogsz fogyni.
Azért működik, mert amikor azt mondják az embernek, hogy nem ehet kenyeret, tésztát, stb a húshoz, akkor értelem szerűen kevesebbet fog enni.
Az izmok fehérjéből épülnek föl, és glikogént raktároznak, ami szénhidrátokból készül. Szénhidrát nélkül a test fehérjékből fog energiát nyerni. Zsírből ugyanis csak oxigénnel tud, márpedig ha meghajtod magad, akkor az nem lesz elég, amit a belélegzett oxigénnel elégetett zsírből jön, hozzányúl az izmokhoz.
a gyúrós srácok is nagyon sok fehérjedús túrót és húst esznek, hogy jobban nőjenek az izmaik. itt szó sincs ch mentességről! csak ezt mindenki elfelejti. persze, hogy kell a szénhidrát, senki nem mondta, hogy nem, de minden szervünk működik kevéssel is. vagy nem tudsz pisilni? mid nem működik? aztán lehet emelni az adagodat addig, amíg el nem éred a kívánt súlyt és megtartani azt.nézd meg a sztárokat a hírességeket. senkitől nem hallottam még, hogy köszvényes lenne vagy egyéb bajai..pl agyi leépülés...pedig már elég régóta csinálják. pl oprah.egyre jobban a csúcson van.ésszel, karcsúsággal. nem igazán azt látom, hogy leépül. épp ellenkezőleg! és ez csak egy a sok közül. ha divatban előttünk járnak mint jó példa akkor az étkezési szokásaikat is simán utánozhatjuk. kit hallottatok már, hogy belehalt? atkins azért lett kövér, mert inzulinozták a kórházban és nem tudott mozogni. csak ezt is kihagyják a történetekből. még egyszer kérdezem: ki halt már bele?????? senki! nyugodtan lehet csinálni, folytatni!
ha nem bírod, akkor egyéb problémáid vannak. de akinek megfelelően működik a szervezete, annak a teste tudja mi a jó neki. átáll és tökéletesen fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!