Az atkins-on tényleg bármennyi kalóriát meg lehet enni?
Az első két válaszoló nem értett semmit az egész Atkinsból, bár kétlem, hogy olvasták a könyvet. Légyszives hanyagold őket, ha nem akarod felmondani a diétádat 2 nap alatt !
És akkor elmagyarázom ! Tehát : az Atkins egy magas zsirtartalmú, tehát ebből kifolyólag MAGAS KALÓRIATARTALMÚ diéta. A kalóriabevitel lényegtelen, mivel a napi MAXIMUM 20 gr. szénhidrát a testet KETÓZIS folyamatba készteti, ilyenkor a test elkezdi bontani A ZSIRT !!!! És most nagyot fogsz döbbeni : ha nem eszel elég zsirt és elég kalóriát akkor NEM FOGSZ FOGYNI ! Nehéz elmagyaráznom ennek az okát egy olyannak aki nem olvasta el a a könyvet, nem érti a ketózis fogalmát és ráadásul esetleg figyelembe veszi az olyan okos válaszokat, mint az első kettő ( nem akarlak bántani, de én sem akarom az időm feleslegesen pazarolni, ha te úgyse hiszel egy olyannak, aki ebből vizsgázhatna is )
Szóval a lényeg az, hogy az Atkins- on még figyelni is kell, hogy elég olajat használj, mert másképp a test nem kezdi el a ketózis folyamatot, nem bontja a zsirt. Ezért van az, hogy csirkemell helyett jobb a csirkeszárny és a csirkecomb, mivel több zsirt tartalmaznak. Ezért jobb főtt tojás helyett rántotta vagy tükörtojás, mert az is tartalmaz zsirt. Ezért jó szalonnával késziteni a rántottát, mert minnél zsirosabb annál jobb.
Ez felfoghatatlan egy hétköznapi embernek, mert nem ilyen biztatásokkal vagyunk megszokva, de kérdem én, ki olvasta el az egész Atkins könyvet és még 3-4 könyvet a ketózisról ? És akkor csodálkozunk, hogy nem válik be az Atkins és kövérek maradunk
Azt üzenném az első kettőnek és neked is, hogy nem kell eldobni az eszünket, hogy " túl könnyű egy olyan diéta, ahol határtalan kalóriákat fogyaszthatunk ", nem könnyű higyjétek el, én amikor belekezdtem az első 5 napon nem voltam a legjobb kedvembe, pedig rengeteget ettem. Tehát igen, az Atkins-on is szenved az ember és épp ezért eredményes. Viszont nem könnyű, mivel a szénhidrátfüggőség erős és sűrű az emberi agyban és testben és ezenkivül meg a sok hús nehezebb étel, mint a túrógomboc például...Na és akkor ha te még figyelnél, hogy ne haladd meg mondjuk a napi 2000 kalóriát, akkor azt mondhatom, hogy bele se fogj, nem fog menni ! Az Atkins-on rengeteg kalóriát kell fogyasztani, másképp fel fogod adni, mert a szénhidrát kiirtása ( 20 gr. napi szinten majdnem semmi ) érezhető lesz és nem lesz valami kellemes. Ezért szükséges, hogy sok kalóriát fogyasszál és ezenkivül meg amint mondtam, az Atkinsnak ez a lényege, bármilyen hihetetlen is.
U.i. : csak azért irtam le ezt az egészet, mert azonkivül, hogy olvastam az Atkins-ról, tapasztalattal is rendelkezek, és nem akarom ,hogy ugyanazt a hibát csináld te is, mint én ( én előszőr nem akartam sok kalóriát fogyasztani, 5 nap után feladtam, aztán mikor másodjára belekezdtem annyit ettem amennyit akartam és 2 hét után -15 kiló ZSIRBÓL !! ) 15/Lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!