Miért tilos az Atkins diéta első szakaszában túrót enni?
A)
Az atkins lowcarb étkezés. A lowcarb étkezés igazából alacsony inzulinszint elérésére törekszik.
A túró nagyobb részt fehérje.
A tejszín zsírosabb.
A fehérjék nagyobb inzulinválaszt okoznak (a tejfehérjék kimondottan nagyot)
A zsírok nem okoznak inzulinválaszt.
B) Hülyeség, az atkins féle diéta sem igazán átgondolt, csak egy új, érdekes és jobb irány.
Én nem tudtam, hogy az Atkins is az inzulinszint minimalizálására törekszik, ha ezért nem lehet túrót enni, az butaság.
Az inzulin valójában nem rossz dolog, A legtöbb diéta arról beszél, hogy alacsonyan kell tartani az inzulinszintet, mert minden olyan étel, ami megemeli azt, az káros.
Valójában nem az inzulint, hanem a vércukrot kell alacsony szinten tartani. Az más kérdés, hogy a vércukorszint emelkedése általában egyet jelent az inzulinszint emelkedésével, de fordítva nem igaz. Tehát nem CSAK a szénhidrátbevitel okoz inzulinemelkedést, hanem sok aminosav is, amelyek ugye egyes fehérjékben vannak. tehát nem elképzelhetetlen, hogy a túró magasabb inzulinszint emelkedést ált ki.
De mint írtam, ez nem baj, nem hátráltatja a ketogén diétát, hiszen annak lényege, hogy a szénhidrátokat minimalizáld a vércukorszint alacsonyan tartása érdekében. Márpedig ismétlem, inzulinszint-emelkedés =/= vércukorszint-emelkedés. Remélem, érthetően fogalmaztam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!