Kezdőoldal » Fogyókúrák » Atkins diéta » Milyen ez az Atkins diéta?

Milyen ez az Atkins diéta?

Figyelt kérdés
Képzeljétek, én már próbáltam a 90 napos diétát de azt nem bírtam. Tök kiéheztettem magam és amikor befejeztem, feladtam még többet híztam. Mostmár tényleg le akarok fogyni, de milyen diétát kezdjek el. 153cm, 75 kg vagyok szóval elég kövér vagyok! De most elkezdtem futni minden este 120 féligfelülés, 120 lábemelés, 30 fekvő... ezeket csinálom minden este! adjatok tanácsot!
2009. jún. 24. 11:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az egyik kérdést nagyon jól megválaszolták. Olvasd el!

http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__27..

A te kérdésedre a válasz: az atkins diéta lényege, hogy alig (szinte nem is) eszel szénhidrátot. Ez az első fázisban 20 gramm, ha jól emlékszem. _Viszont jöhetnek a zsíros húsok zöldségekkel minden mennyiségben. A gyümölcsök + köretek tiltottak. Elég egyoldalú, egészségtelen táplálkozás. Ráadásul a szervezetnek szüksége van szénhidrátra. A mozgás mellette kizárt, nagyon legyengít. Ennek ellenére elég sokat lehet tőle fogyni. De inkább a linkelt válasz ajánlom figyelmedben. Azzal tuti nem fogsz kiéhezni. Sok sikert! :)

2009. jún. 24. 11:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fehérje diéta.
2009. jún. 24. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:
54%

"Az Atkins-diéta sokak állítása szerint nem éppen emberbarát módszer. A doktor által könyvbe foglalt diétát számos fórumon támadták már, több ponton is helytelennek tartják az állításait. Sőt az Atkins-módszerhez fűződő legenda szerint egy 16 éves lány már belehalt az ominózus étrendbe.

A világsztárok által közkedvelt módszer alapjai és egyben támadási pontjai a következők: Atkins drasztikusan csökkenti a szervezetbe vitt szénhidrátot, viszont megengedi a zsírok fogyasztását. A szénhidrát megvonása valóban súlyvesztést eredményez, viszont a "legális" zsírbevitel megemelve az ember koleszterinszintjét hosszú távon az érelmeszesedés fokozása révén szívinfarktushoz vezethet.

A pletykák szerint a már korábban említett 16 éves lány mellett Robert Atkins is saját módszere áldozata lett. Bizonyos források szerint a diéta guru szívinfarktusban vesztette életét, viszont a módszer magyar honlapján ezt az információt tagadják.

Azt beszélik, hogy Atkins család nem adta engedélyét ahhoz, hogy felboncolják, hogy soha nem derüljön ki, hogy erei valójában milyen állapotban voltak a furcsa diéta mellett, és ez összefüggésben állhatott-e érrendszeri problémáival.

A hivatalos diétás fórumokon a népszerű kardiológus halálának okaként egy esés következtében keletkezett fejsérülést találunk."

Szerintem egy hülyeség, túlzás stb. stb. Bele nem kezdenék.

2009. jún. 24. 13:16
 4/9 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm az eddigi válaszokat! Érdekes ez a diéta nem is gondoltam volna. De azért várom a többi válaszokat is.

köszi

2009. jún. 24. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Ez a diéta a zsírra épül...és szinte semmi szénhidrát. 20gramm 1 nap. az is főként zöldségekből! Am hatásos lesz.mert én ugyanígy voltam mint te! 155cm 73kg. 2hét alatt -7kiló. Most megint csin 5napja és már 2.5kg Szal jó lesz az :P
2009. jún. 26. 22:45
 6/9 anonim ***** válasza:
44%

De ugye nem gondolja az atkinsező, hogy a szénhidrátokat, főleg az alacsony glikémiás indexűeket élete végéig nélkülözni fogja. Hallottatok már a táplálékpiramisról?

Az ilyen extrém megvonásos módszerrel fogyók dupláját szedik vissza idővel.

2009. jún. 30. 18:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia.Én nekem sem vált be a 90 napos diéta.34 kg híztam fel, és még 4 kg van rajtam.Én úgy kezdtem, a diétát,hogy káposzta-levessel.Igaz csak erős idegzetűeknek ajánlott, de tényleg bevált, 9 kg adtam le két hét alatt, és bár nehéz volt, de ki kellett tartanom.Szóval, valóban nem csak vízhajtó hatású,meg salaktalanító de a közérzetem is jobb lett amikor csináltam a káposzta-leves diétát.Mellette én hetente 3x tornázom, vettem egy dvd amit itthon beteszek, és tisztességesen végig csinálom.kb 45 perc.A Káposzta-leves diéta után én arra ügyeltem,hogy ne hízzam vissza azt a leadott kilót,mert ennél a diétánál gyorsan fogysz, de ha a régebbi dolgaidat csinálod, vissza is bízod. Szóval,a diéta befejezte után még egy hónapig csináltam azt,hogy saláta natúr hús, és se sült krumpli se fehér rizs csak barna, semmi fehér liszt csak teljes kiörlésű kenyér,Reggeli müzli natúr joghurt meg gyümölcs.esetleg kefír barna kenyér max 2 szelet és natur csirkemell szalámi,ill sonka ,Tízórai gyümölcs vagy zöldség,Ebéd párolt zöldség , hozzá hús, (natur)gomba és zöldség de az sok, vacsora, pedig kefír +zöldség.Mellette ittam sok zöld teát napi 1,5 l, mert az gyorsítja a zsírégetést, ha nem izlett naturon tette bele stevia cseppet ez nem cukor, de édesítés még ananász tablettát napi 2X.Én így fogytam le 3 hónap alatt.A bőrőm nem pöttyhedt.Most is tornázom.De most már időnként eszek egy kakaós csigát vagy sütit.A diéta alatt ezeket is kerültem, Joghurt tortát ettem de édesítővel, vagy max diabetikus csokoládét.Nekem ez vált be, mert látom az eredményt, és jobban érzem magam, és az önértékelésem is megváltozott.
2009. júl. 7. 08:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, azt akartam írni,hogy 34 kg volt rajtam, és nem vált be a 90 napos diéta.Utánna kezdtem a káposzta-leves diétát.Szóval lényegében már csak 4 kg van rajtam.
2009. júl. 7. 08:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is visszafogtam a szénhidrátokat, de nem teljesen, mégis fogytam 15 kg-ot. Írj privit ha érdekel.
2009. szept. 15. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!