Ha a keményitő napon főzeléket szeretnék enni, azt mivel sűritsem? A liszt az szénhidrát ugyebár!
Figyelt kérdés
2008. okt. 4. 10:06
1/4 anonim válasza:
Mi anyukámmal mikor csináltuk lisztet tettünk de nem olyan sokat mint máskor és nem ettünk kenyeret, mert ha jól emlékszem akkor ját egy szelet.
2/4 anonim válasza:
A keményítő is szénhidrát. Egészen pontosan cukorpolimer, azaz sok-sok cukormolekula kovalens kémiai kötéssel láncszerűen egymáshoz kapcsolva. Az érdekessége, hogy már az emberi nyál is tartalmaz keményítőbontó enzimeket, így már a szádban cukorrá bomlik le. Keményítő=cukor, azaz szénhidrát.
3/4 anonim válasza:
Ja, ami kimaradt: Például liszttel sűrítheted a főzeléket. Főleg, mivel a liszt nagy része keményítő.
4/4 anonim válasza:
Én leturmixolt rizzsel vagy leturmixolt krumplival csináltam. Meg étkezési keményítővel, lehet kapni, úgy kell vele bánni, mint a liszttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!