A keményítő nem szénhidrát? Miért kell külön választani, hiszen én úgy emlékszem kémia tanulmányaimra a kettő ugyanaz?
Figyelt kérdés
Nem értem.2008. szept. 30. 11:50
1/9 anonim válasza:
Nem, mert ami keményítő az szénhidrát, de ami szénhidrát az nem feltétlenül keményítő. Magyarul a keményítő egy kiseb csoport a szénhidrátokon belül.
2/9 A kérdező kommentje:
De akkor keményítőt ehetek szénhidrát napon? S ha nem miért nem? Ezt nem értem.
2008. szept. 30. 12:44
3/9 anonim válasza:
A keményítő valóban szénhidrát, azon belül is poliszacharid, és sok alfa glükózból áll.
5/9 A kérdező kommentje:
:(((
Még mindig nem kaptam választ a kérdésemre.
2008. okt. 1. 11:39
6/9 anonim válasza:
a válasz, hogy ez a diéta marhaság. ha valaki fogy tőle, az csak attól van, hogy alacsony a kalóriabevitele, de tökmindegy, hogy ezt a kalóriabevitelt mi teszi ki.
7/9 anonim válasza:
Egyszerű válasz: a krumpli keményítő, a gabona összetett szénhidrát, a gyümölcsben meg gyümölcs cukor van.
És valóban nem jó keverni a szezont a fazonnal. Van egy jó könyv ahol leírnak mindent. KÖnyvtárakban is könnyen hozzáférhető:
Harvey és Marilyn Diamond: TESTKONTROLL
8/9 A kérdező kommentje:
De én akkor sem értem. Miért mondod,hogy szezont a fazonnal. Kémiailag a keményítő is szénhidrát és a cukor is illetve a gabonában is szénhidrát van. Akkor mért nem mindegy hogy eszem-e szénhidrát napom keményítőt és fordítva?
2008. okt. 1. 22:23
9/9 Fonyod válasza:
A keményítő polimerizálódott szőlőcukor(C6H12O6, glükóz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!