Hogyan fogyhatok le? 12L,156cm,57kg.
Nagyon egyszerű a megoldás. Fiatal vagy, iratkozz be valami sportklubba! Túlsúly esetén az úszást ajánlanám. Válts ki egy bérletet és ússzál heti 3x legalább 1-2 órát. Úszásoktató segít megtanítani helyesen úszni, utána minden rajtad áll. Az úszás nem terheli meg a szervezeted, viszont szép formás leszel és mindenhonnan fogyni fogsz, ahol felesleg van. :) De ha érzed magadban az elhatározást, akkor elkezdhetsz futni is, bár túlsúly esetén az megterhelő. Nem vagy annyira kövér a méretek alapján kb. 8 kg-ot kellene leadnod, de ha figyelsz a rendszeres mozgásra, akkor nincs semmi veszve. Amúgy tudd, hogy amikor elkezdődik a tinikor és elkezdesz majd nőni igazán, akkor hirtelen eltűnik a mostani kis pufiság, szép leszel... De a sportolás mellett még szebb! Itt tudod ellenőrizni a korodhoz megfelelő súlyt a magasságodhoz a későbbiekben is: [link]
A "BMI Százalékos" sort kell majd nézned, ott lesz egy érték, ami a mostani súlyodhoz viszonyítva 89. Az a lényeg, hogy ez a szám nálad 75 alá essen, ami a magasságodhoz viszonyítva 49 kg-os súlynál jön el. Ne akard magad hányatni, meg ne kezdj el fogyasztószereket szedni, mert az semmit nem ér. Légy türelmes, sportolj, az a teljesen normális, ha havonta rendszeres sporttal 1-2 kilogramm megy le rólad! Vagyis egy fél éves sporttal elérheted az ideális súlyod :) De arra is figyelj, hogy mivel most zsír van rajtad, a sportolás elején könnyen elfáradsz majd, illetve azt veszed észre, hogy nem csökken a súlyod! Ez természetes, mert a zsírt elégeti a szervezeted, de izmokat fog az energiából fejleszteni a sportoláshoz, így a zsír szépen eltűnik és ha már nem kell több izom, úgy fog a súlyod is beállni normális értékre. Ha nagyon fáradékony vagy a sportban, akkor az is nagyon sokat segít, ha mindennap sétálsz legalább egy 50-60 percet. Szerezz egy fényképezőgépet és mindennap menj el sétálni és az érdekes dolgokat fényképezgesd le, úgy érdekesebb az élet. :) Vagy egy barátnőve, aki hasonló szituációban van, kezdjétek el együtt a sportot, vagy menjetek el sétálni, így egymást támogatva még könnyebb lesz. Higyj nekem, 40F vagyok, sok minden fogyit kipróbáltam már az életemben, de a sport volt az egyetlen, ami hosszútávon használt is :)
Szia!
Én is pont 12 évesen akartam egy kicsit lefogyni, és szerintem, ha nem eszetlenül sanyargatod magad, akkor egyáltalán nem "korai". Nekem az első lépés a mindennapos futás+ hasizomgyakorlatok voltak, valamint azóta sem eszem fagyit, gumicukrot, csokit. Én ezzel a három dologgal is látványosan lefogytam, kb. 3 hónap kellett ahhoz, hogy szembetűnő eredményt érjek el.
Ja és este hat után ne nagyon egyél!
Sok sikert és kitartást! :) 14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!