Szeretnék fogyókúrázni. Esetleg van valami ötletetek?
tehát, nem vagyok megelégedve magammal, a súlyom miatt..
van valami étrendetek ami esetleg bevált?
Cukor, fehér liszt, rizs mellőzése
Sok mozgás.
senki sem fogja a szádba rágni, hogy mikor mit egyél. egyszerűen egyél egészségesebb/alacsonyabb kalóriatartalmú kaját és kevesebbet. feltehetően tudod, mi az ami hizlal (ha nem, csomó kérdésben leírták), azt nem kell enni. ennyi a tudomány.
ezektől a kérdésektől falra mászom már komolyan.
Egyél szinte egész nap, de teljesen vedd ki az étrendedből a cukrot, sót, lisztet, kenyeret, és hasonló dolgokat (tészta, sütemény, édesség). Délelőtt edd teli magad, leginkább szénhidráttal, majd délután fehérjét, de akkor már nem lesz sok étvágyad. Este 6 után ne egyél semmit. Válassz valami aerob testmozgást (kocogás, lépcsőzés, biciklizés, úszás, stb). Ezek így együtt hatékonyak. De időigényes a fogyás főleg ha nehezen megy. És önfegyelemre is szükséged lesz. És kreativitásra. Ha nem vagy az a könnyen fogyós alkat akkor ne gondold, hogy megúszod vérizzadás nélkül.
(Én próbáltam 1000 féle diétát - önfegyelemmel, mára már rutin egy fogyókúra kipróbálása, de igazából ha eredményes is volt egyik-másik, jött a jojó effektus és visszahíztam. Ne higgy semmi fogyókúrában. Minden az életmód váltáson múlik és az anyagcseréden. Ha nem boldogulsz ajánlhatok dietetikust aki segíthet egy testreszabott étrendet összedobni. Az igencsak hasznos és dobod is majd le a kilókat, de ha abba hagyod, nagy eséllyel szép lassan visszahízod. Amúgy ha gyerek vagy még, kamaszkorban nyúlsz majd egy kicsit:) de az is elmúlik:D )
Kerüld teljesen a fehér kenyeret, péksütiket, cukrot.
Igyál napi 1,5-2 L vizet. (nem szörpöt, nem ásványvizet, hanem SIMA VIZET.) A legjobb a lúgos víz.
Rendszeres testmozgással (lépcsőzés: 500, futás 10p séta, 10p futás, így tovább 2 óráig, biciklizés 1 km, úszás 1óra, felülés 1000:)
Rizs mellőzése? Ember te kész vagy!
Nézzél már szét rizs evő országokban mennyi az elhízott ember..
Max a kevesebb fehér rizst egyél.
Vigyél be 300kcal kevesebbet mint szoktál s akár mozogj napi 15 perccel többet, hanyagold a cukrot és a fehér lisztet. Pár hét és megfogod látni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!