Melyik tej hízlal jobban 1,5 - os vagy 2,5 %?
A tej valamilyen különös oknál fogva óriási inzulinválaszt vált ki a szervezetből, annak ellenére, hogy nem magas a glikémiás indexe. Valószínűsítik, hogy a fehérje tejcukor kombó az oka, de pontosan nem tudják mitől lehet.
Ezért a tej rendszeres, nagy mennyiségű fogyasztása könnyen hozzájárulhat az inzulinrezisztencia nevű betegség kialakulásához, ami a metabolikus szindrómával párosuló elhízásért is felel.
Így azt mondhatjuk, hogy közvetve, zsírtartalmától függetlenül hizlal a tej. A magasabb zsírtartalmú tej nyilván több kalóriát tartalmaz, de ennek negatív hatásai már eltérőek lehetnek a 1,5-es tejhez képest, ugyanis a zsírok lassítják más tápanyagok felszívódását a bélből. Így nem feltétlen hizlal jobban a 2,5-es mint a másfeles. Mellesleg 1% eltérés nem igazán sok, szóval csepp a tengerben az a zsír.
Egyáltalán nem hizlal, ha időnként megiszol egy bögre tejet.
Csak nem kell literszámra inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!