Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Szénhidrátnapon ebédre lehet...

Szénhidrátnapon ebédre lehet tészta helyett kenyeret enni?

Figyelt kérdés
2008. jan. 28. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Persze! A kenyér tiszta fogyókúrás étel, és még egészséges is. Azért egy kis nutellát nyomassál még rá, az is jóféle szénhidrát.
2008. jan. 28. 22:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Miért, a tészta fogyókúrás?!
2008. jan. 29. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem, de vannak olyan teljes kiőrlésű lisztből, tojás nélkül készült tészták, amelyek glikémiás indexe jóval alacsonyabb a kenyérnél. (kenyérben is van ilyen, de drága és ehetetlen)

Persze vannak félmegoldások (rozsos kenyér, durumlisztes, magvas stb...) ezeknek magasabb a rosttartalmuk, ezért lassabban emésztődnek, tehát kis mennyiségben azért ehetsz ilyeneket, de pl. a fehérkenyeret betiltanám.

2008. jan. 30. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Nyugodtan ehetsz kenyeret, ha teljes kiorlesu, vagy rozsos. Nem rosszabb, mint a teszta, sot, a teljes kiorlesu pekaru nagyon is egeszseges, sokkal tobb rost van benne, mint a tesztaban, az pedig a jo emeszteshez elengedhetetlen.
2008. febr. 1. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt hiszem ez az oldal nem arra szolgál, hogy flegmán reagáljunk a kérdezőknek, hanem segítsünk - ez az első bejegyzőnek szólt!

Nem történik semmi baj, ha 1 szelet kenyeret eszel tészta helyett, persze, ahogyan már előttem is írták: a fehér kenyeret jobb ha kerülöd.

2008. febr. 1. 20:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tényleg jó érzés, hogy vannak akik segítenek beszólás helyett. Tényleg köszi mindnyájatoknak.
2008. febr. 2. 08:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Nincs mit, én írtam az elsőt is, meg a második választ is. Akor most flegma is voltam meg segítettem is :-)))

Tudod néhány kérdés kivágja a biztosítékot nálam, ilyen például a "fogyókúra + kenyér" szavak egy lapon említve.

Még a teljeskiőrlésű kenyér is hízlal, ha komolyan veszed a diétát, ne nagyon egyél ilyesmit. A testépítők versenydiétájában nem véletlenül van kizárólag rizs, brokkoli,zöldség a nagymennyiségű fehérje mellett. Ezek ugyanis nem emésztődnek meg teljes mértékben, tehát csak áthaladnak a tápcsatornán, miközben jóllakottságot idéznek elő. A sok fehérje pedig megvéd az izomleépüléstől, és így nagyrészt zsírból származik a fogyás, ellenben a legtöbb "divatdiétával".

Te persze azért ehetsz mondjuk reggelire 2 szelet rozskenyeret, de a szénhidrátbevitel inkább az aktivitási szinttől függ, aki ülő munkát végez, az ne egyen napi 100 g.-nál több CH-t, ha viszont edzzel, sportolsz valamit, akkor edzés után muszály visszatölteni a kiürült glikogénraktárakat. Erre a kenyér és a tészta is kiválló.

2008. febr. 2. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!