Szénhidrátnapon ebédre lehet tészta helyett kenyeret enni?
Nem, de vannak olyan teljes kiőrlésű lisztből, tojás nélkül készült tészták, amelyek glikémiás indexe jóval alacsonyabb a kenyérnél. (kenyérben is van ilyen, de drága és ehetetlen)
Persze vannak félmegoldások (rozsos kenyér, durumlisztes, magvas stb...) ezeknek magasabb a rosttartalmuk, ezért lassabban emésztődnek, tehát kis mennyiségben azért ehetsz ilyeneket, de pl. a fehérkenyeret betiltanám.
Azt hiszem ez az oldal nem arra szolgál, hogy flegmán reagáljunk a kérdezőknek, hanem segítsünk - ez az első bejegyzőnek szólt!
Nem történik semmi baj, ha 1 szelet kenyeret eszel tészta helyett, persze, ahogyan már előttem is írták: a fehér kenyeret jobb ha kerülöd.
Nincs mit, én írtam az elsőt is, meg a második választ is. Akor most flegma is voltam meg segítettem is :-)))
Tudod néhány kérdés kivágja a biztosítékot nálam, ilyen például a "fogyókúra + kenyér" szavak egy lapon említve.
Még a teljeskiőrlésű kenyér is hízlal, ha komolyan veszed a diétát, ne nagyon egyél ilyesmit. A testépítők versenydiétájában nem véletlenül van kizárólag rizs, brokkoli,zöldség a nagymennyiségű fehérje mellett. Ezek ugyanis nem emésztődnek meg teljes mértékben, tehát csak áthaladnak a tápcsatornán, miközben jóllakottságot idéznek elő. A sok fehérje pedig megvéd az izomleépüléstől, és így nagyrészt zsírból származik a fogyás, ellenben a legtöbb "divatdiétával".
Te persze azért ehetsz mondjuk reggelire 2 szelet rozskenyeret, de a szénhidrátbevitel inkább az aktivitási szinttől függ, aki ülő munkát végez, az ne egyen napi 100 g.-nál több CH-t, ha viszont edzzel, sportolsz valamit, akkor edzés után muszály visszatölteni a kiürült glikogénraktárakat. Erre a kenyér és a tészta is kiválló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!