Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek miért egyre több...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek miért egyre több a válás Magyarországon?

Figyelt kérdés
Csak a véleményetekre vagyok kíváncsi. Vajon csak a szerelem múlik el? Vagy csak "megunják" egymást a felek? Miért házasodnak egyáltalán össze, ha úgy érzik legbelül hogy ez nem fog később működni. A nővérem egyik nyáron 8 esküvőn volt és abból már 1 év után több mint a fele válik.
2019. jún. 24. 15:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
17%

Ahogy telik az idő, úgy az emberi egós tudatállapot egyre diszfunkciótlanabbá válik. A végeredmény a káosz lesz, ami az emberi kollektív tudat felébredéséhez fog vezetni. A VALÓDI spirituális tanítok feladata, hogy az egyik tudatállapotból a másik tudatállapotba való átmenetet irányítsák, és hogy ne legyen szükség a teljes káoszra a felébredéshez. Maga a felébredés döntés kérdése is lehet. Nem a keresztre feszülés az egyetlen út. Bár én is keresztre feszülés révén ébredtem fel, de pont azért írom ezeket a sorokat, hogy másoknak ne keljen átesniük a mérhetetlen szenvedésen, ami aztán a felébredéshez vezet.

Szóval ez az egész egy teljesen természetes folyamat. Azt jelzi, hogy az egónak kezd leáldozni.

2019. jún. 24. 15:33
 2/18 anonim ***** válasza:
75%

"Miért házasodnak egyáltalán össze, ha úgy érzik legbelül hogy ez nem fog később működni."

Szerinted úgy házasodnak össze, hogy tudják, hogy nem fog működni? A volt férjemmel 7 évig voltunk együtt, abból 6 év nagyszerű volt. Elváltunk, mert rosszra fordultak a dolgok. Talán túl fiatalok voltunk, mikor összekerültünk. De nem bántam meg, mert volt jópár boldog évünk együtt. Azóta mindketten újra házasok vagyunk, és boldogok. 9 éve vagyok együtt a férjemmel, és remélem örökké fog tartani. De ha nem, akkor sem bánom, mert nagyon sokat kaptam tőle minden téren. Ha már csak a veszekedés, gyűlölködés maradna, akkor elengedném. Az én szüleim házassága az utolsó 15 évben borzalmas volt, mégsem váltak el, inkább tönkretették egymást. Anyukám depressziós lett, apukám meg alkoholista. Régen sem voltak boldogabbak a házasságok, csak muszáj volt együtt leélni az éltetüket, akkor is ha már nem működött a dolog. Én viszont örülök, hogy lehetőségem volt arra, hogy újra boldog legyek.

2019. jún. 24. 15:39
 3/18 anonim ***** válasza:
73%

Az emberek nagy többsége nem alkalmas hosszú párkapcsolatra. Egyszerűen ha akár csak az egyik fél nem tudja azt a rengeteg munkát, energiát, szerelmet belerakni a kapcsolatba ami ahhoz kell, hogy évtizedekig jó legyen, akkor előbb-utóbb vége lesz a kapcsolatnak. Sok ember azt érzi, hogy úr isten már elmúlt 25 éves, ezért 1-2 év után hozzámegy valakihez akit jó formán nem is ismer. Vagy éppen pont azért házasodnak mert a kapcsolat nem jó és a házassággal akarják "bebiztosítani", ettől várják a megváltást.

De nagyon helyes, hogy véget érnek azok a kapcsolatok amik nem működnek. Legyen is ennyi válás, sőt legyen ennél is több. Ezerszer inkább egy válás mint egy rossz kapcsolat ahol a felek csak a kényelem vagy az anyagiak vagy a gyerek miatt vannak együtt. Sajnos az ilyen párkapcsolatokból nevelkednek ki olyan gyerekek, akik szintén alkalmatlanok lesznek jó kapcsolatra, mert sosem láttak jó példát. Nagyon is helyes, hogy el lehet válni. Régen a kapcsolatok nagy része ugyan ilyen értékelhetetlen volt. Csak benne kellett maradni mert nem volt jobb opció. Ugyan úgy volt megcsalás, rengeteg veszekedés, rengeteg sérelem a felek között és nulla szeretet vagy szerelem. Semmivel nem gondolom ezt jobbnak mint egy válást.

2019. jún. 24. 15:46
 4/18 anonim ***** válasza:
89%

Nem csak Magyarországon.

Több oka is van. A nők is dolgoznak, nem függnek anyagilag a férjüktől, így nem kell kényszerből benne maradniuk egy rossz házasságban. Sokan meggondolatlanul házasodnak. Ilyen régen is volt nyilván, csak most már nem szégyen a válás.

Bár én ilyen egy éven belül válnak házasságokat egyet sem láttam.

2019. jún. 24. 15:55
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

Jó dolgokat írtak előttem.

Még azt hozzátenném hogy a pénztelenség, a rohanó világ, miatt nincs idejük az embereknek egymásra. Hétvégén is dolgoznak, valamint nem tehetik meg hogy együtt kettesben elmenjenek valahova, merthogy drága! Csak a stressz van meg a feszültség amit a rohanó világ gerjeszt. Természetesen azon vezetjük le a feszültséget aki ott van mellettünk, a párunkon...

Még az is gyakori hogy sokan úgy választanak párt hogy külsőleg bejön az illető aztán az elég. Rövidtávon elég lehet, de hosszútávon semmiképp! Nem nézik azt hogy hasonlóak legyenek, passzoljanak, fel tudjanak nézni a másikra mert az úgy cselekszik ahogy ők elismerik azt.

2019. jún. 24. 15:57
 6/18 anonim ***** válasza:
51%

Én házasságellenes vagyok.

Miért?

1. nem szeretnék égre-földre esküdözni, hogy holtodiglan-holtodiglam, nevetségesnek tartom.

kb. olyan, mint az újévi fogadalomtételek, lefogyok 10 kilót, megtanulok franciául... ritkán sikerül betartani őket.

2. ez a "jóban-rosszban" része az eskü szövegének, bennem csomó kérdést vet fel: ha kiderül a másikról, hogy megcsalt, ha kiderül, hogy mégsem olyan jó arc, ha erőszaktevő, ha megver, ha megaláz, ha boldogtalan leszek mellette x éven belül, akkor is ki kell tartani a sírig?

3. infantilisnek tartom tehát, mert nagyon kevés ember tarja jóban-rossz, egészségben-betegségben, míg a halál el nem választ.

4. ha szeretek vkit, arról nem kell papír, és nem akarok esküdözni sem Isten meg a rokonok előtt.

5. nagyon sok vergődő pár látok, a házasság után közös ház, közös kocsi, a nő gyakran anyagilag nem független (a ffi sem), pörkölődnek a saját mikroboldogtalanságukban, de nem tudnak/nem akarnak az anyagiak miatt szétmenni, újrakezdeni a nulláról.

6. én azt mondom, legyen saját kecód, munkád, pénzed, egzisztenciád, és emellett lehet szerelmesnek lenni, de az autonómiádat ne add fel, egyetlen szerelem sem ér annyit...

2019. jún. 24. 16:08
 7/18 anonim ***** válasza:
62%

Jó lenne, ha leszednénk ezt a habos-babos romantikus vattacukrot, amit a házasságra pakoltunk, és annak fogadnánk el, ami: egy polgárjogi szerződésnek.

Most ez független a szentségi házasságtól, mert ott más dolgok is vannak. De ez az őrületig fokozott hisztéria az esküvővel, meg hogy úristen, ha válás, akkor tragédia, kudarc és dráma, hát bocsánat, de szerintem nevetséges.

Az 1 év után válás érdekes. Én 3 év után váltam, úgy, hogy 7 év után volt az esküvő. A kapcsolat már nem volt az igazi, de valamiért azt hittem, hogy az összeházasodás automatikusan elhozza a bolodogságot. Lehet, hogy azok az emberek is ezt hitték. Úgy szoktam mondani, hogy sokan akkor házasodnak össze, amikor szakítaniuk kellene. Na, ez az, ami tényleg hülyeség, nem a válás maga :) A válás, az az értelmes gondolkodás győzelme a hülyeség felett ezekben az esetekben. Csak örülhetünk neki.

2019. jún. 24. 16:24
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Mert buták a nők, és nem fogadják el, hogy számukra a SZERETŐ, az ideális szerepkör és állapot.
2019. jún. 24. 17:05
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
2 oknál fogva: A, A rendszerváltás óta olyan generáció növekedik fel folyamatosan, ahol alapból nincs jó szülői minta, mert már ők is abban az időszakban életek, ahol a válások száma nagyon megnőtt; B, Mindenhol az szól: "Ha rossz, dobd el, hisz van mááásik"."
2019. jún. 24. 19:08
 10/18 anonim ***** válasza:
10%
A válások 3/4-edét nők adják be (tudom azért mert mindenki alkoholista...). Azt látom, várják a sült galambot, a médiából sugárzott nekem jár az élete az embereknek. (Ha nem veszi meg a pasid a luxus hajóutat, akkor keress olyat aki megveszi...) Mivel az igények a fellegekben vannak, a valóság meg köszönőviszonyban sincs, tenni érte meg minek, ezért válás a vége. Minél nagyobb városból származik valaki, annál biztosabb h válni fog. Hogy miért? Mert van másik helyette. (Én nem ilyen vagyok, de a seggem kitörölhetem a kitartásommal egy társas kapcsolatban...)
2019. jún. 24. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!