Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tanácsolnátok ebben a helyzetben?
Barátnőm (28) és a férje (30) már tini koruk óta együtt vannak. Barátnőm 18 éves volt mikor megszületett a kisfiuk, majd a kislányuk. Mostanában a férjének nagyon sokat kell dolgoznia és persze barátnőmre marad minden otthoni teendő plusz ő is bevállalt részmunkaidős állást.
Ott ismert meg egy másik férfit aki udvarol és ígérget neki fűt-fát. Persze barátnőm a könnyebb élet reményében elkezdett gondolkodni, hogy lép. Próbálom lebeszélni, szerintem hatalmas dolog, hogy a férje bulizás helyett gyereket nevelt és állandóan dolgozik miattuk. Félre ne értsetek én bármit megtennék egy ilyen pasiért, szerintem hatalmas kincs a mai világban.. Ugyanakkor tudom, hogy a háztartást se könnyű egyedül vezetni. Egyébként a férje is tudja, hogy csapják a szelet a feleségének és megmondta ha válnak viszi a fiát.
Nem tudom, hogyan tudnám a helyes irányba terelni a barátnőmet ha egyáltalán ez a helyes. Vagy hallgassam végig, de ne szóljak bele?
27/N
Szerintem ebbe nem nagyon tudsz beleszólni.
Nagyon fiatalon jöttek össze, nyilván a barátnődnek imponál egy másik férfi közeledése, mivel elhanyagoltnak érzi magát. Most leszáll a rózsaszín köd, de később kiderülne úgyis, hogy a jelenlegi férje sokkal többet ér.
Maximum kérdésekkel világíthatnál rá, hogy mekkora őrültséget csinálna.
Pl: ő megtenné érted és a gyerekekért, azt amit a férjed? Honnan tudhatod, hogy hosszútávon is ilyen maradna? Ha később nem csinálhatod vissza a dolgot a férjeddel és egyedül maradsz hogy fogsz megbírkózni a helyzettel?
Nem tudsz beleszólni. Nekem is volt egy barátnőm, aki megbolondult, belezúgott egy munkatársba, és csalni kezdte a férjét. Két kislány, nyugodt élet, stb. Nem érdekelte senki véleménye. Nálunk a barátságnak vége is lett, mert nem asszisztálok hozzá, hogy félrelépjen.
Ő rá is fázott, válás után lett csak igazán nehéz dolga. A szeretővel pár hónapot bírták, nem jött ki a lányokkal se. Anyjához költözött velük, de ott is állandó a feszültség, és ugye most egyedül neveli őket. Most megy a per, mert az exférje akarja a lányokat, és esélye is van.
A harmadik belépése mindig egy hiánytünet.
Nekem tavaly szeptemberben volt egy plátói megmozzanásom.
Rohadtul éreztem miatta magam, pláne mivel a házasságom megcsalás miatt ért véget.
Úgyhogy leültem a párommal, és elétártam a helyzetet.
Akkor ő 10-22ben dolgozott, míg én 8-16. Tulajdonképpen vasárnap tudtunk picit együtt lenni, de akkor meg darált minket a háztartás, stb. Meg hétfőnként együtt csináltuk a nagybevásárlást.
Párkapcsolatnak ez nulla.
Egy család alapja pedig elvileg két ember kapcsolata. Ha azt nem ápolod, összedől az egész.
A barátnődék meg kalapáccsal verik éppen szét ezt az alapot. Igen, a férj is, aki erővel, fenyegetéssel akar egy érzelmi helyzetet megoldani, valószínűleg mert sérti a helyzet az egóját.
A nagy "viszem a gyereket" dacos hiszti. Hogy oldaná meg a nevelését, ellátását, ha ennyit dolgozik? Vagy tud munkahelyet váltani? Akkor miért nem teszi meg most?
Ideje mindkettőnek felnőni. Érzelmileg.
Hogy a barátnőd rájöjjön, hogy ez csak helyettesítés, a férje meg, hogy bizony egy kapcsolatot fent is kell tartani. Mert az bmeg ugyanúgy munka.
Utolsó. Teljesen egyetértek! Szívemből szóltál.
Saját példa. Volt egy férfi az életemben, akivel soha még csak egy csók se történt, de ha a párkapcsolatomban hiányt éreztem ő volt az első, aki eszembe jutott és, ha náluk volt nehéz a szitu akkor mindig megtalált. Aztán egyszer leesett, hogy ez nem a beteljesületlen szerelem, hanem kivetítés és pótlék és ezt elmondtam az akkor még csak páromnak is. Hál ég ő teljesen megértette a dolgot és változtattunk. Azóta ő a férjem és a gyermekem apja, nem véletlenül.
A barátnőd szemét nyisd fel, mert a gyerekek sínylik meg az ő hülyeségüket. Biztos annyira boldog lenne az új hapsi a 2 idegen gyerektől is, nem? Ha nincs neki azt se tudja mi fán terem.
A háztartást nagyon sokan szinte egyedül vezetik pont azért, mert a férfi sokat dolgozik és személy szerint én jobban örülök, ha a férjem velünk tud lenni, ha itthon van, mint ha akkor is csak házimunkázna :D
Lakáshitel miatt dolgozik annyit, de biztosra veszem ha arra kerül sor ő tényleg mindent meg fog tenni a fiáért.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!