Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi kell a válás elindításához...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi kell a válás elindításához pontosan? (nem minden volt érthető amit olvastam a neten) Konkrét indokok kellenek a levélben amit beadnék? Hogy miért szeretnék válni? Elveheti tőlem a gyereket ha azt mondja beszámìthatatlan vagyok?

Figyelt kérdés
Ha a férjem tudta nélkül szeretném elindítani a pert az lehetséges?Közös házunk nincs,külföldön albérletben vagyunk.Gyerek tartást mi alapján döntik el?És a láthatás csak közös megegyezés alapján vagy azt én határozhatom meg vagy a bíróság?
2019. ápr. 22. 00:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Elindíthatod a tudta nélkül, de akkor könnyen lehet, hogy ezzel sokkoló, az meg ellenállást vált ki. Ez csak azért lényeges, mert akkor mindenről ti megállapodhattok, ami gyorsabb, mint a bíróság. Ha nem tudtok megegyezni, akkor a bíróságnak kell igazságot tenni köztetek, ami lényegesen több idő. Igazából csak ennyi a különbség, ha minden igaz.

32/f

2019. ápr. 22. 00:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem minden kérdésemre kaptam választ de köszi!Amúgy nem érné váratlanul a dolog!Várom a többit!Illetve még kérdezném hogy milyen okokból vehetik el tőlem a fiam??
2019. ápr. 22. 00:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Ja, az kimaradt. Ha azt mondja, hogy nem vagy beszámítható, azért nem vehetik el a gyereket tőled, ezek a dolgok nem bemondásra történnek.

Csak, ha vizsgálat útján bebizonyosodik, hogy az vagy (kérni kell a vizsgálatot), akkor vehetik el. Amúgy maga a válás és a gyermekelhelyezés nem külön szokott futni? (többiek?)

32/f

2019. ápr. 22. 01:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem bemondasra történik. Ha a bíróság úgy látja, orvosszakertoi vizsgálatot kérhet elmeaallapotod kiderítendo.

A többit honnan tudjuk? Nem ismerjük egy meg nem nevezett ország törvényeit.

2019. ápr. 22. 06:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Utolsó : minden orszàg jogrendje màs (mivel nem tudom, hol èlnek csak azt, hogy külföldön).

A legtöbbször az az àltalànos szabàly, hogy vàlàs előtt van egy békéltető tàrgyalàs, ahol a felek megegyezhetnek :

- hogy valóban akarnak-e vàlni

- ha ez biztos, akkor a vagyonmegosztàsròl, illetve a gyerekelhelyezèsről.

Ha a felek megegegyeztek, ès nem jutott eredményre a békèltetès, akkor kimondjàk a vàlàst, a megegyezés szerint.

Ha nincs ilyen megegyezès, na akkor húzódik. Vagyonmegosztàsi és gyermekelhelyezèsi perek.

Viszont : amit tudni kell, hogy attól még, hogy a gyerek az apànàl vagy az anyànàl lakik életvitelszerűen, attól még a màsik szülő felügyeleti ès döntèsi joga nem szűnik meg! Vagyis a màsik szülő - amellett, hogy köteles meghatàrozott mértékű gyerektartàst fizetni- jogosult làtni / kapcsolatot tartani a gyerekével. Ez meghatàrozott időpontokban lehet ha nem jutnak a szülők dűlőre abban, hogy akkor megy a gyerek amikor akar. Pl kéthetente, vakàció alatt, stb. Ha nincs kifejezett megegyezès, a legtöbb orszàgban az apa engedélye nélkül egy meghatàrozott tàvolsàgra (Franciaorszàgban pl max 400 km-re) lehet költözni a gyerekkel.

A szülői felügyeleti jog megszüntetésènek törvényi előfeltételei vannak (beszàmíthatatlansàg, gyereket veszélyeztető életmód, stb...) ès bírósàg mondhatja ki, szakértői vélemények alapjàn.

Szóval nem, nem perelheti el tőled a fiadat csak úgy (plàne, ha kicsi) de muszàj mutatnod, hogy el akarod làtni (albérlet, munka, stb).

2019. ápr. 22. 06:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk sokat segítene, ha nem csak kérdőjelet meg felkiáltójelet tudnál tenni a mondatok végére. Szóval a válókeresetben használj bátran pontokat. Segítek: így néz ki .

Ha meg tudtok egyezni az elhelyezésben, akkor le lehet gyorsan zavarni. Ha magához akarja venni a gyereket, akkor viszont abból nagyon csúnya bírósági eljárás lesz és annak te meg a gyerek isszátok meg a levét. Szóval ha amúgy nem gyerekverő, akkor érdemes valami neki is elfogadható kompromisszumot találni.

2019. ápr. 22. 08:51
 7/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!Nem tudom mit néztél de felkialto jel nincs is a mondataimban!😀De köszi!

Magyarorszagon házasodtunk így itt is fogunk elválni.

2019. ápr. 22. 10:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen elveheti a gyereket, ha be tudja bizonyítani (pl. orvosi papírokkal, zárójelentéssel, stb...), hogy beszámíthatatlan vagy. De kevesebb is elég, nem kell feltétlenül beszámíthatatlannak lenned.
2019. ápr. 23. 09:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Az orvosi zárójelentések titkosak.Ilyen esetekben akkor mégsem?Jártam pszihiáterhez de kb 3éve...és nem vagyok beszámíthatatlan.Csak szorongásos depresszióval kezeltek.
2019. ápr. 25. 11:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha a férj olyan "jóindulatú", hogy a felesége zárójelentéseit lefénymásolja, majd a válás során beadja, akkor az máris alap a bíráság számára, hogy kutakodjon tovább, és az eredeti papírok kiadását rendeli el hivatalos úton az érintett egészségügyi intézménytől.

Persze ha Nálatok ilyen nincs és a férj nem fér hozzá a papírjaidhoz, próbálkozhatsz azzal, hogy letagadod az állapotodat. De hidd el nem érdemes. Egyenes út a legtisztább út.

2019. ápr. 26. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!