Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehet közös megegyezésre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet közös megegyezésre bírni azt, aki nem akar válni?

Figyelt kérdés
Hat éves házasság, két gyerek. A feleség félrelépett, de helyrehozná, a férj viszont válna, de a legbékésebb módon, főleg a gyerekek miatt, valamint azért, mert a kulturált megoldások híve. Mit tehet a férj?
2019. márc. 18. 09:46
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Majd a bíróság "közös megegyezésre" bírja, ha magától nem képes belátni, hogy nem érdemes erőltetni azt, ami nem megy.

A férj annyit tehet, hogy benyújtja a válókeresetet.Nem kell megijedni, nem fognak arra kötelezni, hogy vele maradj akaratod ellenére is.Lehet nem lesz rövid a per, de mindent megér, ha megszabadulsz tőle.

2019. márc. 18. 10:00
 2/8 anonim ***** válasza:
57%

Mit tehet a férj?

Én abszolut megértem a megcsalt fél álláspontját, én is megcsalt férj vagyok. Ez a legnagyobb árulás, amit tehet vele az, akiben a legjobban megbízott. Ezt a leomlott falat nagyon nehéz helyrehozni, és csak keveseknek sikerül. Nekünk sikerült. 4 évbe telt. De életünk legjobb döntése volt.

Ugyanakkor el is kell gondolkozni. Ekkor sérül az ego, az a személy akihez a legtöbb ideje kötődsz, önmagadhoz. Ha nem próbálkozol saját magadban rendet teremteni, akkor másban sem leled meg a boldogságot.

Mindenhez 2 ember kell. A félrelépéshez pont három, avgy négy, avgy több...

Én válaszok helyett inkább kérdéseket tennék fel önmagamnak?

1. Miért csalt meg a párom?

2. Mi volt az a dolog, amit én rosszul csináltam a házasságunkban? ŐSZINTÉN, mentegetések nélkül..

3. Mi volt az, amit a párom csinált rosszul?

4. Mik azok a dolgok, amiket hátrahagyunk, ha elválunk?

5. Meg lehet ezt oldani szakember segítségével? Akarom ezt?

6. Hova kell eljutnunk, hogy félretegyük a sérült egót, és elkezdjünk nagyban gondolkodni?

7. Milyen közös terveink voltak, amiket sosem sikerült megvalósítanunk?

Érdemes átgondolni a válás lehetőségét, viszont ha a sértődöttséged vezet, akkor később sem leszel boldog. Elköveted ugyan azokat a hibákat, és egy kapcsolat mehet a kukába, ami egyébként megmenthető lehet.

Én szívből ajánlom neked a Szerelempróba c. filmet ( van könyv változata is, ami részletesebb, én nagyon javaslom, hogy adj neki egy esélyt, 1,5 óra az életedből, és a végén tudni fogod hogy hogyan dönts...

Ui: a barátaink válásából merítkezve, nem a békés válás a mérvadó, hanem az utána lévő egymással való viselkedés nagyban fog hatni a gyerekekre. Ők isszák meg a levét mindennek, amit ti, a szüleik tesztek. Ha a válás mellett döntötök, lehet szépen csinálni, arra is láttam példát, de ez 20ból 1. Ott félre tudták tenni a viszályaikat a gyerekek érdekében. Ami óriási jellemre vall.

2019. márc. 18. 10:03
 3/8 anonim ***** válasza:
38%

Lelkileg készülj fel, hogy nem lesz békés válás. Ha a feleséged nem akar válni, akkor mindent elkövet, hogy hátráltasson.

Nem olcsó, de egy mediátor (házassági tanácsadó) segíthet megértetni vele, hogy neki is jobb lesz a válás. A bizalom elmúlt, a szerelem is, a megcsalt ember mindig jobban figyel a jelekre, a végén beteges féltékenykedés is lehet belőle.

Azt kell megértenie, hogy nem bosszúból akarsz válni. Egyszerűen így mindenkinek a legjobb. A házasságotok sose lesz olyan, mint azelőtt. Akkor inkább váljatok el most, kulturáltan, mint öt év múlva úgy, hogy egy kanál vízben meg tudjátok egymást fojtani.

Ha ezt megérti és elfogadja, akkor meg tudtok egyezni. Minden más esetben zajos lesz a válás.

2019. márc. 18. 10:46
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Van ingyenes mediátor a bíróság rendeli ki ha kérvényezitek. Ez nagyban felgyorsítja a válás menetét.
2019. márc. 18. 11:15
 5/8 anonim ***** válasza:
A házassághoz 2 ember kell a váláshoz elég 1 is. Nem baj ,ha nem akar válni attól még elválasztanak. Csak a gyerekek és ha van közös vagyon akkor elhúzódhat. Én novemberben adtam be február közepén elváltam. Csak én akartam válni. Nem volt gyerek se közös vagyon.
2019. márc. 18. 22:07
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

Hiába a feleséged ment félre, neki fogják ítélni a gyereket és fizetheted a gyerektartást a 2 lurkó után, nem látod a gyerekeidet, anyagilag is osztoszkodás és veszteséged lesz, nem is kicsi.

Hacsak nem keresel elég jól, anyagilag nagyon megszívod a válást, gondolkodj hogy kezdesz újra életet és miből?

2019. márc. 18. 22:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó, a hozzászólásod azért értelmetlen, mert pont ezért akarok közös megegyezést, amiben nem játszik a másik kisemmizése.
2019. márc. 19. 10:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Kèrdező, kevered a dolgokat. Az, hogy közös megegyezèssel váltok-e, meg hogy a vagyon megosztásban kiegyeztek, vagy vita van, kèt külön dolog.

Add be a válást, aztán a vagyonon majd menet közben megegyeztek. Úgy is az lesz a döntő, hogy jogilag kit mi, mennyi illet meg.

2019. márc. 20. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!