Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmult a szerelem részemrol, nem tudok ujra az lenni barmennyire is probalkozok, nem akar elengedni, ebben az esetben hogyan váljak?
Szeretni szeretem, de nem vagyok szerelmes bele, ez azert van mert tobbszõr tett olyat amin nem tudok túlleni, egyszeruen mar nem tudok azota szerelmes lenni bele.. mar nem tudok annyira odaig lenni érte.. szeretni, szeretgetni mint régen.
Már csalódtam párszor benne, nem megcsalás hanem mas jellegű, es nem vagyok boldog vele
Igen, tinédzserektől még nem meglepő azt hallani, hogy pusztán a szerelem elmúlása miatt váltanak partnert, de azért egy-két ilyen után megjön az a tapasztalat, hogy a szerelem mindig elmúlik, úgyhogy elkezdjük függetleníteni ettől a kapcsolatainkat és megpróbáljuk a kezdeti szerelmet valami mélyebb és tartósabb szeretetté transzformálni. Tehát ez nem magától történik, hanem munka eredménye. Ha nem tanuljuk meg ezt, akkor a biológia alapján minden kapcsolatunk záros határidőn belül véget érne.
Aztán van egy olyan tényezője ennek, hogy sok ilyen tapasztalás, hogy a másik ilyet tett meg olyat tett, valójában nem a másik bűne, hanem mi értjük félre valami olyan bedrótozottság alapján, amit gyerekként a családunkban megéltünk. Például ha gyerekként nem vettek komolyan valakit vagy folyamatosan ignorálták, akkor ha a párja időnként nem hallja meg amit mond, az illető ezt megélheti akár olyan drasztikusan is, hogy úgy érzi, az egyetlen kiút a szakítás. Közben pedig abszolút hétköznapi eset az, hogy elkerüli valami a figyelmünket vagy elmélyedünk valamiben és nem halljuk a külvilágot. Ez teljes tébolyba is kifuthat, ha a felek nem is beszélnek ezekről az érzéseikről, csak magukban elhatározzák, hogy márpedig biztos, hogy nem értem félre, az hogy a másik ezt csinálta, az csak azt jelentheti. Innen jön az, amikor az egyik fél azt hiszi, hogy kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, amikor a másik beadja a válókeresetet... Népszerű téveszme, hogy a párkapcsolat annyira egyszerű és csak úgy fut magától, aztán ha meg konfliktusossá válik, akkor el kell válni. Egyrészt nem egyszerű, mert általában két ellentétes nemű fél között köttetik, így ha nem tudnak semmit a másik fél sajátos kommunikációs jellemzőiről, a félreértések garantáltak. Ajánlott irodalom: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek. Jellegzetes probléma a gyerekkorban látott/tanult drámák kényszeres ismételgetése is. Ajánlott irodalom: Emberi játszmák. Sajnos a gyerekkorban rögzült dolgok úgy rángatnak dróton, hogy dobnál egy hátast, ha rálátnál. Ezért nagyon érdemes nekivágni akár egy egyéni, akár egy párterápiának is, mert ez bármilyen sértő is a hiúságra nézve, "laikusként", belülről, lövésed nincs a saját párkapcsolatod dinamikájáról, önmagad működéséről benne. Népszerű tévhit, hogy egy kívülálló nem tud segíteni azon, amit Ti ketten közösen elrontottatok. De. Pontosan, hogy Ti nem, de egy szakember pedig igen, persze csak az együttműködésetekkel és változtatási szándékotokkal. Az ilyen lélektréningeknek nincs olyan kimondott célja, hogy ismét szeressétek meg egymást vagy hogy segítsen a válást elindítani, viszont megtaníthat tisztábban rálátni önmagatokra és egymásra, ami mindenben segít, vagyis akkor is nyereség ha elváltok, akkor is ha végül nem.
koszi a valaszod utolso, okos valasz es erdekes.
Terapeuta vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!